Durván £4,000-tól esett el minden ember átlagosan Nagy-Britanniában, mióta a konzervatív párt van hatalmon 1

A konzervatívok 2010-es hatalomra kerülése óta tapasztalható lassú növekedés miatt az átlagos Nagy-Britanniában élő ember csaknem 4000 fonttal került rosszabb helyzetbe (a nagy átlaghoz képest) – derül ki az új adatokból.

Durván £4,000-tól esett el minden ember átlagosan Nagy-Britanniában, mióta a konzervatív párt van hatalmon 3

Az OECD és az Office for Budget Responsibility által készített elemzés adatai azt mutatják, hogy az Egyesült Királyság reálértéken mindössze 11 százalékos növekedést ért el 2010 és 2023 között. Ez a más fejlett gazdaságok által elért, átlagában több mint 24 százalékos növekedési rátához viszonyítva azt jelenti, hogy személyenként átlag bő 3700 fonttal jártak rosszabbul az ország lakói.

A hivatalos adatokból összeállított elemzést lobogtatva az ellenzéki párt azt harsogja, hogy ők a növekedést helyeznék előtérbe. Keir Starmer múlt heti liverpooli beszédében kijelentette, hogy a jövőben hatalomra kerülő munkáspárti kormány prioritásai a „növekedés, a növekedés, és növekedés” lesznek.

Azt mondta, hogy az Egyesült Királyság gazdasága “gyengébb a versenytársaiénál. Kevésbé rugalmas. Törékeny.”, majd hozzátette: “És végső soron mindannyian szegényebbek vagyunk most ezáltal”.

Az ellenzéki párt által idézett OECD-adatok azt mutatják, hogy 2020-ban az Egyesült Királyság volt az egyik legnagyobb csapást elszenvedő ország a gazdaság növekedésének szempontjából, -9,3 százalékkal szemben az OECD tagok -4,3 százalékos átlagával.

A rossz gazdasági környezet azonban nem tudható be csak a Covid-járványnak, egyre több bizonyíték arra utal, hogy a növekedést az elmúlt 12 évben a Brexit és a mindenféle megszorítások egyaránt sújtották. A Munkáspárt szerint a kiesett növekedés 85 milliárd fontnyi adóbevétel-kiesést is jelentett az államháztartás számára.

Az Egyesült Királyság reálbérei pedig a másfél évtizedes gazdasági tevékenység ellenére még mindig alacsonyabbak, mint a 2008-as pénzügyi összeomlás előtt.

Ráadásul a megélhetési költségek válsága jelenleg is hatalmas és egyre növekvő terhet ró emberek millióira az országban. A legfrissebb hírek szerint az éves energiaszámlák árplafonja már ősz végére elérheti a 3600 fontot, ami brutális adat, pláne, ha belegondolunk, hogy tavaly októberben ez még 1400 font volt.

Az Országos Gazdaság- és Társadalomkutató Intézet szerdán közölte, hogy az infláció továbbra is meredeken fog emelkedni a gázárak emelkedése és az élelmiszerek drágulása miatt. Rachel Reeves, a Munkáspárt árnyékminisztere a következőket mondta: „A konzervatívok uralma alatt Nagy-Britannia lemaradt versenytársaink mögött, lenyomva a béreket és az életszínvonalat.”

„Nyomasztó érzés, hogy az egymást követő tory kormányok 12 éve 4000 fonttal rosszabb helyzetbe hozta az átlagos Nagy-Britanniában élőt az OECD többi országához képest. Az alacsony növekedést produkáló gazdaságok pedig nem fognak tudni megfelelni a jövő kihívásainak.”       Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után