5 fontos olyan dolog, amit a britek különösen rosszul tűrnek, ezért kerüld ezeket, ha Angliában élsz 1

Noha nehéz általánosítani egy egész nemzet preferenciáit és ellenszenvét illetően, vannak bizonyos viselkedési formák vagy cselekedetek, amelyeket az Egyesült Királyságban sokan rossz néven vesznek, és éppen emiatt nem árt velük tisztában lenni.

5 fontos olyan dolog, amit a britek különösen rosszul tűrnek, ezért kerüld ezeket, ha Angliában élsz 3

Fontos megjegyezni, hogy az egyének véleménye eltérő lehet, és ezeket általános megfigyeléseknek kell tekinteni, nem pedig végleges kijelentéseknek, ami mindenkire egyformán igaz. Ezt szem előtt tartva az alábbiakban felsorolunk öt olyan dolgot, amelyet a britek közül meglehetősen sokan nem szeretnek, és talán a legjobb elkerülni ezeket, a jó viszony megőrzése érdekében.

Tolakodás a sorban:

A britek köztudottan híresek arról, hogy szeretik a sorban állást és ragaszkodnak a rend és fegyelem érzéséhez ebben a tekintetben. A tolakodást a sorban állásnál általában durvának és tiszteletlen dolognak tartják. Bár ez mindenhol így van, a britek jobban felháborodnak rajta és jobban szóvá is teszik. És itt nem csak arról beszélünk, amikor valaki bunkó módon kérdés nélkül beáll valaki elé, hanem a figyelmetlenségből rossz helyre állás és a valamilyen indokra hivatkozva bekuncsorgás is ide tartozik. A legjobb, ha türelmesen várunk, és nem próbálunk meg ügyeskedve hamarabb sorra kerülni.

Hangos a figyelmet magadra felhívó viselkedés nyilvános helyen:

A britek általában értékelik az udvariasságot és a szerénységet. Ha túl hangos, lármás vagy zavaró valaki a közterületeken, különösen a csendesebb helyeken, például könyvtárakban vagy tömegközlekedési eszközökön, az felhívhatja magára a figyelmet, és kényelmetlenséget okozhat másoknak, ami sokak számára érzékeny pont.

A személyes terükbe, aurájukba való „belemászás”:

A britek általánosságban véve értékelik személyes terüket. Ha valaki behatol valaki más személyes terébe, vagy túl közel megy az illetőhöz, az a másik fél kényelmetlenül érezheti magát. Míg bizonyos kulturákban alapvetően közvetlenebbek az emberek és szeretnek egymáshoz közelebb állni, hajolni ésetleg a másikat meg is érinteni beszélgetés közben, itt ez kevésbé jellemző és sokakat zavar. Fontos a megfelelő fizikai távolság megtartása és mások személyes határainak tiszteletben tartása.

Nem mondani, hogy „kérlek, légy szíves” és „köszönöm”:

Az udvariasságot nagyra értékelik a brit kultúrában. Udvariatlannak vagy durvának tekinthető, ha nem mondod, hogy „kérem vagy kérlek” amikor megkérsz valakit valamire, vagy „köszönöm”, amikor valaki segített. Ezen egyszerű kifejezések használata nagyban elősegíti a pozitív reakciókat és interakciókat.

A brit szokások vagy hagyományok kritizálása:

A britek büszkék történelmükre, kultúrájukra és hagyományaikra. A becsmérlő megjegyzések vagy a brit élet bizonyos aspektusainak akár csak a megkérdőjelezése is tiszteletlenségnek minősül sokak szemében. Fontos, hogy a vitákat vagy nézeteltéréseket kulturális érzékenységgel és tisztelettel közelítsd meg.

Ne feledjük, hogy ezek a pontok nem abszolút általános érvényű szabályok, és mindig lesznek kivételek. A legjobb módja annak, hogy bármely országban eligazodjon az ember a társadalmi normák rendszerében, ha tisztelettudó, figyelmes és nyitott. Ha időt szánunk a helyi szokások és normák megfigyelésére és az azokhoz való alkalmazkodásra, akkor pozitív kapcsolatokat építhetünk ki és izgalmas, érdekes tapasztalatokat szerezhetünk az Egyesült Királyságban.

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után