Az egyik élelmiszer áruházban már üres kávés dobozokat kezdtek el kirakni a polcokra Londonban, mert annyira megdrágult, hogy sokan lopják 1

Az egyik Co-op elkezdett üres kávésüvegeket tenni a polcokra a brit fővárosban, hogy megfékezzék a bolti tolvajokat – miután egyes normál kiszerelések ára már 10 font fölé emelkedett.

Az egyik élelmiszer áruházban már üres kávés dobozokat kezdtek el kirakni a polcokra Londonban, mert annyira megdrágult, hogy sokan lopják 3

Az észak-londoni Walthamstow-ban található egyik élelmiszer áruház az óvintézkedést azt követően kényszerült meglépni, hogy 200 gramm Kenco Smooth instant kávé árát 10,50 fontra emelték. A tégely Nescafe Gold Blend-et is egy üres üveggel helyettesítették, miután annak az ára pedig 9,35 fontra nőtt.

Annak érdekében, hogy megakadályozzák az enyves kezű vásárlókat abban, hogy a mostanra meglehetősen megdrágult árucikkekkel csak úgy kisétáljanak, üres kávésüvegeket helyeztek el a polcokon. Az üres üvegeket pedig ezzel a szöveggel matricázták fel: “Ez a termék csak egy jelzés, nem eladó, kérje a személyzet egyik tagjának segítségét a termék megvásárlásához.”

A Co-op bevásárlólánc szóvivője azt mondta, hogy az egyes boltok egyénileg döntik el, hogy eltávolítják-e azokat a termékeket a polcokról, ahol fennáll a lopás veszélye. A helyiek közül többen azt mondták, hogy az inflációt is leköröző áremelkedések és az alapvető termékekkel kapcsolatos ilyen óvintézkedések jól mutatják, milyen időket is élünk. Egyikük azt mondta, hogy 10 font „nevetséges ár az instant kávéért”, míg mások szerint pedig „elszomorító” a biztonsági intézkedések szükségessége, és azt látni, hogy az embereknek egyre inkább nehezükre esik az alapvető dolgok megvásárlása.

Az egyik élelmiszer áruházban már üres kávés dobozokat kezdtek el kirakni a polcokra Londonban, mert annyira megdrágult, hogy sokan lopják 4

Az ONS adatai szerint az instant kávé átlagos ára 13 százalékkal emelkedett az elmúlt évben – az emelkedés meghaladta az inflációt és az átlagos fizetésemeléseket. A kapszulás kávék pedig még meredekebb, 20 százalékos emelkedést mutattak. Az 59 éves Sue Higgins szerint „tragikus”, hogy az embereknek nem maradt más választásuk, mint hogy lopják a kávét, mert az árak annyira megemelkedtek.

Miután megosztott egy fotót az üres üvegekről a Facebookon, ezt mondta: „Néha én is kávé helyett teát iszom, mert olcsóbb. Azt gondolom, hogy az ára elég magas… nyilván az hogy az emberek lopják a kávét, példátlan. Megdöbbentett, hogy ez mennyire jól tükrözi milyen időket élünk, hogy ilyen kétségbeesett emberek vannak. Soha nem loptam boltból, de megértem, mit éreznek az emberek. Megkérdeztem a pénztárostól, és azt mondta, hogy hasonló intézkedéseket kellett bevezetni a bébiételekre és a gyógyszerekre is. Szomorú!”

A kormány a közelmúltban felröppent hírek szerint azt tervezi, hogy ösztönzi a szupermarketeket, hogy vezessenek be önkéntesen árplafont egyes alapvető élelmiszerekre, hogy segítsék a megélhetési költségekkel küszködőket – de a kiskereskedők kritizálták ezeket a terveket.

A kiskereskedőket képviselő British Retail Consortium (BRC) is azt mondta, hogy az intézkedések egy cseppet sem változtatnak az árakon, és figyelmeztetett, hogy meg is hiúsíthatják az infláció csökkentésére irányuló erőfeszítéseket.

A Co-op szóvivője elmondta: „Kollégáink biztonságának megóvása a legfontosabb, és tudjuk, hogy a bolti lopások a bolti dolgozók elleni erőszak gyújtópontja lehet, így bár ez nem országos intézkedés, az üzlet dönthet úgy, hogy termékbiztonsági intézkedéseket vezet be helyi szinten, ha hasonló problémát tapasztalnak.”  Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után