A legfurcsább brit szokások, amihez külföldiként kénytelen leszel hozzászokni Nagy-Britanniában 1

Amikor egy másik kultúrával igyekszünk megbarátkozni, mindig akad néhány olyan helyzet, szokás, viselkedési forma, amit nehezünkre esik megszokni, elfogadni és sokszor csak fogjuk a fejünket, hogy miéééééért?! Nincs ez máshogy Nagy-Britanniával kapcsolatban sem. Összegyűjtöttük a legfurcsább, közismert brit szokásokat, amiktől külföldiként gyakran csak vadul forgatjuk a szemünket.

A legfurcsább brit szokások, amihez külföldiként kénytelen leszel hozzászokni Nagy-Britanniában 3

A két csap

Az egyik dolog, amit egy külföldi soha nem fog megérteni: miért van a britek mosogatóján két csap egy helyett. Csak olyan forró vizet engedhetsz magadra, hogy szétégeted magad, vagy olyan hideget, hogy pillanatok alatt jégszoborrá fagysz.

Folyamatosan bocsánatot kérni mindenért

Lehet, hogy ez nem tűnik olyan furcsának számodra, attól függően, hogy honnan származol, de a britek elképesztően SOKAT kérnek bocsánatot. Még akkor is bocsánatot kérnek, ha valaki más megy nekik! Úgy tűnik, a bocsánat kérés a britek egyik kedvenc időtöltése.

Sorbanállás

Egy másik furcsa dolog a briteknél, hogy szeretik a sorbanállást. Az olyan városok kivételével, mint London, a legtöbb helyen még sorban állnak azért is, hogy felszálljanak a buszra! Nincs más nép ezen a világon, amely hasonló módon elsajátította volna a sorban állás művészetét.

Minden lehetséges helyzetben azt mondják, hogy „cheers”

Külföldiként, aki angolul tanul az iskolában vagy akár későbbi életében, annak azt szokták mondani, hogy az emberek “cheers”-et akkor mondanak, amikor egy itallal koccintanak. De nem! Ez tévedés, ez a szó sokkal több annál. Ez jelentheti, hogy köszönöm, üdvözöllek, viszlát… meg aki elég hosszú ideje él az országban az tudja, hogy kb. bármi mást is!

Az a végtelen sok akcentus…

Az Egyesült Királyság közel sem a legnagyobb ország a térképen, akkor meg miért van az, hogy még a legapróbb régiónak is megvan a maga akcentusa. Sőt, ami még lenyűgözőbb, hogy a britek úgy tűnik, hogy azonnal meg tudják mondani, honnan származik a másik, amikor egymással beszélnek, hogy a fenébe lehetséges ez?

Tea… szinte már mondani sem kell

A tea szerelem. A tea maga az élet. Nincs olyan helyzet vagy évszak, amelyben nem lenne helyénvaló egy jó pohár tea. A tea úgy látszik a britek számára egy varázslatos univerzális gyógymód mindenféle fizikai vagy érzelmi betegségre. Ha kétségeid vannak bármi kapcsán, csak főzz egy teát!

Önmarcangoló, önleértékelő humor

A britek a legkifinomultabban odaszúrogatós vicceikkel gyakorta saját magukat veszik célkeresztbe. Miért? Nem igazán tudjuk, de hát valószínűleg nincs is jobb, mint egy kicsit nevetni magadon. Végül is, ha túl komolyan veszi magát az ember, az egyszerűen unalmas, nem?

Az út „rossz” oldalán vezetnek

Erre a szó szoros értelmében nincs mentség. Miért, ó, miért kell a briteknek az út másik oldalán vezetniük? Ez egy normális országból származó átlagos ember számára magas stresszszintet jelent a brit utakon való közlekedés során. Arról pedig ne is beszéljünk, hogy milyen az, ha bal kézzel kell sebességet váltani!

Mivel tudnátok még kiegészíteni? Ti megszoktátok már ezeket a dolgokat?   Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után