Akár 14 napig tartó kánikula is jöhet Nagy-Britanniában, méghozzá rövid időn belül 1

Májusban és júniusban az Egyesült Királyságban már tapasztalható volt néhány napnyi rendkívül meleg idő és átlagon felüli hőmérséklet, és az ország egyes részein még a vízhasználatra vonatkozó korlátozást is bevezettek.

Akár 14 napig tartó kánikula is jöhet Nagy-Britanniában, méghozzá rövid időn belül 3

A Glastonbury-i zenerajongókat rekkenő hőség fogadta, miközben az Arctic Monkeys, a Guns N’ Roses és Elton John is felléptek a legnagyobb brit zenei fesztivál színpadjain. A hőmérő higanyszálának további emelkedése mellett viszont az ország egyes területein magas páratartalom, hirtelen záporok, sőt zivatarok is előfordultak.

Most úgy tűnik azonban, hogy az Egyesült Királyságot újabb hőhullám és kánikulához hasonló időjárási körülmények fogják sújtani, és hamarosan „extrém magas hőmérsékletek” is kialakulhatnak. De mikor várható az újabb hőhullám a szigetországban? Íme, amit tudnod kell.

Mikor éri el a következő hőhullám az Egyesült Királyságot?

Úgy tűnik, hogy a meleg időjárás továbbra is megmaradhat a nyár első szakaszában, különösen az Egyesült Királyság északi részén élők számára. A Met Office meteorológusa szerint: „Július közepe-vége felé egyre nagyobb lesz az esélye annak, hogy magasabb légnyomás alakul ki. Összességében az északi területeken nagyobb lesz a valószínűsége annak, hogy szárazabb marad az idő, a déli területeken pedig nagyobb lesz valamivel a záporok és zivatarok kialakulásának esélye.”

„Elmondhatjuk, hogy a szokásosnál nagyobb esély lesz a hőhullámokra a július közepétől egészen végéig tartó időszakban” – mondta Jonathan Vautrey a The Mirrornak.

Milyen magasra emelkedhet idén a hőmérséklet Nagy-Britanniában?

Az „éghajlatváltozás igen komoly hatással van időjárásunk alakulására”, majd ezt követően Jonathan Vautrey azt is hozzátette: „Az éghajlat változása miatt szélsőséges hőmérsékleteink folyamatosan rekordokat döntögetnek. Egyre nő az esély, hogy ezek a csúcshőmérsékletek, és rekordhőmérsékletek évről évre egyre jobban kitolódnak.”

„A tavalyi évben nyáron már 40°C fölé is ment a hőmérséklet, és korábban senki álmában sem gondolta volna, hogy ez megtörténik. Most pedig egyáltalán nem kizárt, hogy ez a trend folytatódni fog.”

Mi számít hőhullámnak?

Bár azt gondolhatjuk, hogy a kánikulát nagyon könnyű észlelni, valójában nem olyan egyértelmű, mi számít annak.

A Met Office definíciója szerint: “Az Egyesült Királyság területén akkor beszélhetünk hőhullámról, ha egy adott területen legalább három egymást követő nap van, amikor a napi maximum hőmérséklet eléri vagy meghaladja a hőhullám hőmérsékleti küszöbértékét. Ez a küszöbérték az Egyesült Királyságban régiónként eltérő, ami azt jelenti, hogy a hőhullám különböző hőmérsékleteket jelenthet helyszíntől függően.”

Egy dolog azonban biztos – ilyenkor nagyon-nagyon meleg van.   Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után