Börtönbüntetés lesz kiszabható Angliában azért, ha valaki szexuális tartalmú képeket oszt meg magáról vagy másokról a másik fél beleegyezése nélkül 1

Angliában és Walesben hamarosan börtönbe kerülhetnek azok az emberek, akik a másik fél beleegyezése nélkül osztanak meg vagy készítenek szexuálisan explicit képeket. Az online biztonságról szóló törvényjavaslat módosításai hat hónapos börtönbüntetést vezetnek be „deepfake” és bosszúpornó megosztásáért.

Börtönbüntetés lesz kiszabható Angliában azért, ha valaki szexuális tartalmú képeket oszt meg magáról vagy másokról a másik fél beleegyezése nélkül 3

Ez még tovább, két évre emelkedne, ha bizonyítható a másik fél számára okozott szorongás, rettegés, megaláztatás ténye, illetve a küldő szexuális kielégülés iránti szándéka. Azok pedig, akik szexuális kielégülés céljából osztanak meg egy képet, felkerülhetnek a szexuális bűnelkövetők nyilvántartásába.

A “bosszúpornó” egy intim kép vagy videó megosztása valakiről a másik beleegyezése nélkül. A „deepfake pornó” pedig az, amikor hamis, szexuálisan explicit képet vagy videót készítenek egy személyről. A bosszúpornót 2015-ben kriminalizálták, de eddig az ügyészeknek kellett bizonyítaniuk, hogy megaláztatást vagy szorongást akartak vele okozni.

A kormány tavaly jelentette be törvényalkotási szándékát, és a módosítások az online biztonságról szóló törvény részét képezik, amelyről még ebben a hónapban szavaznak a képviselők, mielőtt hatályba lép.

Alex Chalk igazságügyi államtitkár így nyilatkozott: „Leszámolunk azokkal a bántalmazókkal, akik intim fotókat osztanak meg vagy hamisítanak meg azért, hogy másokat kínos helyzetbe hozzanak, kínozzanak, zsaroljanak vagy megalázzanak. Változásaink megadják a rendőrségnek és az ügyészségnek azt a felhatalmazást, amelyre szükségük van ahhoz, hogy ezeket a gyáva embereket bíróság elé állítsák, megvédve az áldozatokat (akiknek a többsége nő vagy fiatal lány) az ilyen aljas visszaélésektől.”

Az elmúlt években a deepfake tartalmak száma nagyon megnőtt. Volt pl. egy olyan weboldal, amely gyakorlatilag virtuálisan meztelenre vetkőzteti a nőket, és 2021 első nyolc hónapja alatt 38 millió oldalmegtekintése volt. A kutatások szerint minden hetedik nő és minden kilencedik 18 és 34 év közötti férfi kapott már olyan fenyegetést, hogy megosztanak róla intim képeket. A rendőrség 2015 áprilisa és 2021 decembere között több mint 28 000 bejelentést rögzített szexuális tartalmak hozzájárulás nélküli nyilvánosságra hozataláról.

A Jogi Bizottság részletes felülvizsgálata korábban az intim képekkel való visszaélések elleni védekezés további reformjait javasolta. Nicole Jacobs, a családon belüli bántalmazásért felelős biztos örömmel fogadta a hírt, és kijelentette, hogy a változtatások segítenek végre „felelősségre vonni az elkövetőket a bántalmazás ezen alattomos formájáért”.     Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után