A Top 10 munkahely amiből a legnagyobb a hiány most, a Brexit után Nagy-Britanniában 1

A hivatalos adatok szerint az Egyesült Királyság gazdasága akut munkaerőhiányban szenved, és a megüresedett állások jelenleg rekord szinten vannak. Ahogy egyre több vállalkozás számol be az országban dolgozóhiányról és az ebből fakadó nehézségekről, a Sky News feltárta azokat a munkaköröket, pozíciókat, amelyeket a leginkább fel kellene tölteni dolgozókkal a szigetországban.

A Top 10 munkahely amiből a legnagyobb a hiány most, a Brexit után Nagy-Britanniában 3

A válság miatt a kulcsfontosságú ágazatokban egyre többen szólítják fel kormányt arra, hogy tegyenek már végre valamit, mivel a toborzás menetét mind a koronavírus járvány mind a Brexit után bevezetett szabályok súlyosan megnehezítik. A brit Toborzási és Foglalkoztatási Szövetség (REC) jelentése szerint augusztus végén nagyjából 1,66 millió betöltetlen állás volt a szigetországban, és ez a szám a következő hónapokban várhatóan még tovább emelkedik.

Rengeteg vállalkozás – köztük a szupermarketek, a gyorséttermek és a pub láncok – együtt követelik a brit kormánytól, hogy növeljék meg azon állások listáját amikből nagy a hiány, hogy több külföldről, köztük az EU-ból érkező munkavállaló jöhessen, és tölthesse be az Egyesült Királyságban betöltetlen álláshelyeket a kritikus területeken.

Íme azon 10 foglalkozás listája, ahol a REC és az iparági adatok szerint a munkavállalók hiánya a legsúlyosabb jelenleg Nagy-Britanniában:

  • Tehergépjármű vezetők – 100 000+
  • Ápolók – 79 123
  • Programozók és szoftverfejlesztési szakemberek – 68 929
  • Gondozók és otthoni gondozók – 49 751
  • Általános iskolai és óvodai oktatási szakemberek – 30 574
  • Szakácsok – 29 996
  • Értékesítési és kiskereskedelmi asszisztensek – 26 183
  • Takarítók – 24 148
  • Fémmegmunkáló és karbantartó szakemberek – 19.748
  • Asztalosok – 6 364

Emellett szintén elég nagy a hiány olyan pozíciók tekintetében, mint az állatorvosok, a mentők és a postai dolgozók. A Közúti Fuvarozási Szövetség többször kérte már korábban, hogy a nehéz tehergépjárművek vezetőit is vegyék fel a Shortage Occupation List-re, mivel a megüresedett pozíciók száma a koronavírus előtti 60 000-ről mostanra 100 000 fölé emelkedett – ami a karácsonyi időszak közeledtével szélesebb körű zavarokkal fenyeget.   Forrás

Nagyot fog emelkedni a minimálbér, milliók fizetése nő hamarosan Nagy-Britanniában

A 10 legmagasabb fizetésű kezdő pozíció / pályakezdő állás az Egyesült Királyságban

Megosztás