Két tinédzser lányba kocsival hajtottak bele, egy férfit pedig a parkban játszó gyerekek mellett lőttek le Angliában 1

A rendőrség egy piros Audi sofőrre vadászik nagy erőkkel, miután az illető szombat este két tizenéves lányba hajtott bele kocsijával, aminek következtében egyikük életveszélyes sérüléseket szenvedett.

Két tinédzser lányba kocsival hajtottak bele, egy férfit pedig a parkban játszó gyerekek mellett lőttek le Angliában 3

Szombat este 21 óra magasságában a manchesteri rendőrség embereit a Bolton -i Great Moor Streetre riasztották, ahol a gázolás történt. A rendőrség elmondása szerint egy piros Audi A4 ütközött két fiatal lánnyal, akik épp át akartak sétálni az úton. Az elkövető, miután elütötte a tinédzsereket, még csak nem is állt meg segíteni, hanem tovább hajtott.

A helyszínre kiérkezve egy 14 éves és egy 17 éves lányt kellett a mentőknek ellátniuk. A 14 éves kislányt medence- és hasi sérülésekkel szállították kórházba. Állapota még mindig nagyon súlyos, életveszélyes. A 17 éves lány szerencsére kisebb sérülésekkel megúszta az incidenst. Az eset kapcsán egyelőre még nem történt letartóztatás.

Thomas Berry, a GMP közúti rendészeti osztályának munkatársa elmondta: „Ez egy súlyos közúti baleset, ahol a szabálysértő jármű vezetője ráadásul nem állt meg segíteni, és egy 14 éves lány miatta súlyos állapotban van a kórházban. Nagyon szeretnék beszélni bárkivel, aki az ütközés idején Bolton városközpontjában tartózkodott, és látott esetleg egy régi, sötétvörös Audi A4 -es modellt a környéken. Bárki, aki rendelkezik akármilyen információval vagy felvétellel, vegye fel a kapcsolatot a rendőrséggel a 101 -es számon.”

Egy férfit pedig egy parkban lőttek le, az ott játszó gyerekek közvetlen közelében

A rendőrség emberei valósággal elárasztották a közkedvelt Locke Park-ot Barnsley területén, miután egy férfit megtámadtak, és lőfegyverrel súlyosan megsebesítettek. Több gyerek is a parkban játszott, amikor a támadás történt és még akkor is ott voltak egyes szemtanúk elmondása szerint, miközben a rendőrség elkerítette a tett színhelyét, a mentők pedig az áldozat állapotát igyekeztek stabilizálni.

A Yorkshire -i mentőszolgálat megerősítette, hogy a légi mentőket és két további járművet is a helyszínre küldött, amikor riasztást kaptak, hogy egy embert lelőttek. Nem sokkal a lövöldözés után a bűncselekmény elkövetésének gyanújával letartóztattak egy 18 éves barnsley-i férfit. Egy 45 éves barnsley-i nőt is letartóztattak azzal a gyanúval, hogy segített a támadónak. Jelenleg mind a ketten őrizetben vannak, és a kihallgatásuk már zajlik.

Az egyik szemtanú elmesélte, hogy pont a kisgyerekével játszott a parkban, amikor az eset történt, és ahogy a rendőrök elárasztották az egész környéket percek leforgása alatt, ők is visszamenekültek a kocsihoz. Hozzátette, hogy életébe nem látott eddig hasonló dolgot élőben, és hogy nagyon félti a gyerekeit, hogy mi lesz velük, ha egy ilyen erőszakos világban felnőnek és majd eljárkálnak szórakozni esténként.

Nikki Leach, a dél-yorkshirei rendőrségtől azt mondta: „Szeretnénk mindenkit megnyugtatni, hogy ez egy egyedi eset volt, egy célzott támadás, és senki mást nem fenyeget veszély a történtek után a környéken. Ha valaki látott vagy hallott valamit az esemény kapcsán, függetlenül attól, bármilyen kicsi vagy jelentéktelennek tűnő is az a dolog, arra kérjük, lépjen kapcsolatba, és tudassa velünk.”  Forrás

Megosztás