A Ryanair számos járatát kénytelen törölni és módosítani már ettől a hónaptól kezdve - angliai járatok is érintettek 1

A Ryanair légitársaság számos járatát kénytelen törölni illetve módosítani a 2023-as téli szezonban a Boeing repülőgépek körüli szállítási nehézségek okán, derült ki nemrégiben.

A Ryanair számos járatát kénytelen törölni és módosítani már ettől a hónaptól kezdve - angliai járatok is érintettek 3

A Ryanair továbbá a korábban beígért 27-ből nagy valószínűséggel csak 14 repülőgépet vehet át decemberig termelési hibák miatt. A szállítási késések miatt a légitársaság kénytelen számos módosítást végrehajtani a 2023-as téli menetrendjében.

A legfrissebb értesülések szerint a charleroi-i repülőgépek számát 3-mal, a dublini bázisú repülőgépek számát 2-vel, az olaszországi reptereket kiszolgáló gépek számát pedig 5-tel csökkentik az imént említett okok miatt.

Európa egyik legnagyobb fapados légitársasága csütörtökön jelentette be a rossz hírt. A Ryanair eredetileg szeptember és december között 27 repülőgépet tervezett, de így csak 14-re számít. A cég emiatt arra figyelmeztetett, hogy a járattörlések már októberben megkezdődnek.

Michael O’Leary, a cég vezérigazgatója optimista maradt a tervezett 183,5 milliós utasszámmal és a 2024 májusáig berendelt 57 repülőgéppel kapcsolatban. Ugyanakkor elmondta, hogy amennyiben a késést egészen a jövő évig tolják el, módosítaniuk kell a célkitűzéseket.

A fent említett szám már így is csökkent az eredeti tervekhez képest, mert a januári sztrájkok és késések miatt muszáj volt rajtuk módosítani. Az eredeti terv 185 millió volt. A portfolio.hu infói alapján a törlések nem érintik a budapesti járatokat. Azonban Charleroira, Dublinra, Bergamóra, Napolira, Pisára, East Midlandsre, Portóra és Kölnre vonatkoznak.

A légitársaság elnézést kért a kellemetlenségért és elmondásuk szerint az elkövetkező napokban e-mailben értesítik majd az összes érintett utast, akik kívánságuk szerint vagy alternatív járatokra foglalhatnak, vagy teljes visszatérítést kapnak.

Aki más cégeken keresztül vásárolt Ryanair repülőjegyet, fokozottan figyeljen, mert lehet, hogy a szolgáltató nem értesíti az utast, figyelmeztetett a cég. A járattörlések fényében előfordulhat, hogy valaki akár 600 euró kártérítésre is jogosult lehet.    Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után