Nagy-Britannia katonákat küldene Ukrajnába most először – az új védelmi miniszter már Zelenszkij ukrán elnökkel is beszélt új ötleteiről 1

Grant Shapps, az új brit védelmi miniszter által nyilvánosságra hozott új tervek szerint újabb ukrán katonáknak a brit katonaság általi kiképzését tervezik, azonban ennek egy része már Ukrajnában történne. Shapps elmondta, hogy beszélt a hadsereg vezetőivel arról, hogy „több kiképzést” helyezzenek át Ukrajnába, és jelezte a brit katonai cégeknek, hogy a termelés egy részét helyezzék át az országba.

Nagy-Britannia katonákat küldene Ukrajnába most először – az új védelmi miniszter már Zelenszkij ukrán elnökkel is beszélt új ötleteiről 3

Mr. Shapps– aki augusztus végén vette át a védelmi miniszteri posztot Ben Wallace-tól – a The Sunday Telegraphnak nyilatkozva elmondta, hogy eközben Volodimir Zelenszkij ukrán elnökkel is beszélt arról, hogy a Királyi Haditengerészet segítse a kereskedelmi hajók védelmét a Fekete-tengeren.

Azt is elmondta, hogy Nagy-Britannia keresi a módját, hogyan segítse Ukrajnát a NATO-tagság elérésében. Shapps pénteken ellátogatott egy katonai bázisra a Salisbury Plain-en, ahol Sir Patrick Sanders tábornok, a vezérkari főnök és más magas rangú személyek tájékoztatták a legfrissebb fejleményekről.

„Arról beszéltem, hogy közelebb hozhatnánk a képzést, akár konkrétan Ukrajnába is. Különösen az ország nyugati részén lehetne megoldani, úgy gondolom, hogy most itt a lehetőség, hogy több dolgot vigyünk be az országba, és ne csak a képzést. Láthatjuk például, hogy a BAE is áthelyezi a gyártást az országba. Örülnék, ha más brit cégek is megfontolnák ezt az opciót, és hasonlóképp cselekednének.”

2022 eleje óta több mint 20 000 ukrajnai újonc kapott kiképzést az Egyesült Királyságban, de a NATO-tagok eddig elkerülték az ukrajnai kiképzési programokat, mert fennáll a veszélye annak, hogy a katonák valamilyen módon közvetlenül az Oroszországgal való harcokban találják magukat.

A védelmi miniszter közölte, hogy szerdán beszélt Zelenszkij úrral, és elhintette neki, hogy Nagy-Britannia aktívabb szerepet játszhatna a Fekete-tengeren, ahol Oroszország teherhajókat vesz célba.

“Nagy-Britannia hajós nemzet, így tudunk segíteni és tanácsot adni, különösen, mivel az a víz nemzetközi víz” – mondta. „Fontos, hogy ne engedjük meg, hogy egy olyan helyzet alakuljon ki, hogy valamilyen módon akadályozva legyen a nemzetközi hajózás azokon a vizeken.”

Shapps a Konzervatív Párt manchesteri konferenciája előtt azt mondta a Telegraph-nak, hogy Nagy-Britanniának vissza kellene állítania Liz Truss volt miniszterelnök azon ígéretét, hogy a védelmi kiadásokat a GDP 3 százalékára emeli.

“Szerintem nagyon fontos megértenünk, hogy a szabadság nem ingyenes. Meg kell fizetni az árát, és ez ugyanakkor jólétben is tart bennünket, nemcsak azért, mert távol tartjuk a betolakodókat, hanem segítünk a körülöttünk lévő világ formálásában is, és ezzel jót teszünk a világban.” – nyilatkozta a védelmi miniszter úr.    Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után