A magyar kormány az EU-t vádolja a Brexit miatt 1

Szijjártó Péter magyar külügyminiszter egy interjúban arról számolt be, hogy a magyar kormány az Európai Uniót vádolja azért, hogy a britek a Brexitet megszavazták 2016-ban. Emellett elismerte, hogy gazdasági és biztonsági szempontból hatalmas csapást fog ez okozni az EU-nak.

A magyar kormány az EU-t vádolja a Brexit miatt 3

„Nagyon sajnáljuk, hogy a britek úgy döntöttek, hogy megszavazzák a kilépést” – mondta a magyar miniszter a Breitbart politikai hírszerkesztőjének, Amanda House-nak.

„Soha nem ítéltük el, soha nem bíráltuk; tiszteletben tartottuk – mert csak a britek jogosultak dönteni a saját országuk jövőjéről – de sajnáljuk, mert az Egyesült Királyság kilépésével Európának további gazdasági és politikai kihívásokkal kell szembenéznie, amelyek teljesen feleslegesek” – tette hozzá Szijjártó.

„Az Egyesült Királyság a világ ötödik legnagyobb gazdasága, a második legnagyobb az EU-ban, az [ENSZ] Biztonsági Tanácsának tagja, az egyik legnagyobb hadsereggel rendelkező ország Európában, és a hírszerző hálózata is az egyik legjobb. Az Egyesült Királyság elvesztése tehát hatalmas hiányt és kárt okoz az Európai Uniónak ”- vallotta be.

Szijjártó azt mondta, hogy a kormányának szuverenitás szempontjából egy hatalmas csapás lenne, ha elveszítenének egy olyan országot, amely „mindig is nagyon racionális álláspontot képviselt az Európai Unióról folytatott politikai vitákban… határozottan kiálltak a nagyobb piaci verseny mellett, támogatták a bürokrácia visszaszorítását, és a nemzeti parlamenteknek nagyobb szerepet akartak adni, amik mind nagyon racionális álláspontok.

A britek álláspontja Brüsszelben azonban kevés támogatást élvez, így az Egyesült Királyság a Brexit népszavazás előtti években gyakrabban találta magát kisebbségben az Európai Tanács szavazásain, mint bármely más uniós tagállam.

Ellentétben az olyan eurokratákkal, mint Donald Tusk, az Európai Tanács elnöke, aki nemrég azt állította, hogy a Brexit kitervelői számára egy „különleges hely van fenntartva a pokolban”, és azt állította, hogy teljesen megvezették a brit lakosságot, a magyar külügyminiszter egyértelműen azon az állásponton volt, hogy Az EU-t kellene felelősségre vonni a Brexit miatt.

„El kell mondanom, hogy az Európai Bizottságot hibáztatjuk a britek 2016-os döntése miatt, mert úgy gondoljuk, hogy az Európai Bizottságnak sokkal többet kellett volna tennie annak érdekében, hogy segítse David Cameron miniszterelnököt, hogy meggyőzze a brit népet, hogy sokkal jobb lenne az EU tagjának maradni, mint elhagyni az uniót. ” – mondta.

Cameron a Brexit népszavazás előtt Brüsszelbe ment, és érdemi reformokat keresett az olyan vitás kérdésekben, mint az emberek szabad mozgása, amely miatt többnyire alacsony képzettségű bevándorlók tömege érkezett az Egyesült Királyságba, ami aláássa a közbiztonságot és a munkásosztály bérét.

Az egyetlen féligmeddig lényeges engedmény azonban mindössze annyi volt, hogy átmenetileg megvonták az új bevándorlóktól azt a lehetőséget, hogy bizonyos támogatásokat igényeljenek ezt azonban az EU beleegyezése nélkül nem lehetett életbe léptetni.

A dolgok jelen állása szerint március végével a szigetország kilép az EU-ból, azonban hiába telt el két év, és volt elképesztően sok tárgyalás a felek közt, még mindig teljes a bizonytalanság. A Nagy-Britanniában lakóknak fogalmuk sincs, lesz-e Brexit, vagy végül mégsem, esetleg sikerül-e megállapodni vagy egyezség nélkül lép ki az ország. Egyre inkább úgy tűnik azonban, hogy a brit politikusok legtöbbje a kormányt is beleértve, ugyanannyira tanácstalan, mint a hétköznapi emberek, a baj csak az, hogy ennek nem így kellene lennie.       Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után