Meghalt egy férfi Angliában, miután saját családja kikötözte, és ördögűzéssel próbálta meggyógyítani 1

Egy a családja elmondása szerint “mentálisan beteg” ember életét vesztette, miután családja több napra kikötözte, mivel azt gondolták, hogy megszállta az ördög, derült ki a bíróságon a tárgyalás során. A mélyen vallásos család ráadásul mindent tagad.

Meghalt egy férfi Angliában, miután saját családja kikötözte, és ördögűzéssel próbálta meggyógyítani 3

Kennedy Ife szülei és öt testvére ellen emberölés a vád, miután a férfi halálát okozták azzal, hogy kikötözték, és saját otthonukban próbáltak rajta ördögűzést végrehajtani az Észak-Londonban található házukban. A tárgyalás megkezdésekor az ügyész elmesélte, hogy az elhunyt családja miként kötözték meg a 26 esztendős marketingesként dolgozó férfit kábelek, kötelek és bilincs segítségével úgy, hogy gyakorlatileg szinte mozdulni sem tudott. Kennedy Ife belehalt a több napig elhúzódó szertartásba.

Tom Little ügyész azt is megosztotta beszédében a bírósággal, hogy Mr. Ife azért halt meg, mert „a saját családja azt a döntést hozta, hogy fogságban tartják, mivel beteg lett, és nem tűnt úgy, hogy meg fog gyógyulni.”

„A 999-es számra beérkező segélyhívás tőlük, aminek célja az volt, hogy végre szakértőt hívjanak hozzá, már túl későn érkezett.” – mondta. „A család mindenféle vallási okokból és téveszmékből kifolyólag azt hitte, hogy a fiatalembert megszállta valamiféle démon, vagy gonosz szellem. Végül aztán a józan paraszti ész győzedelmeskedett, és arra a megállapításra jutottak, hogy szakértőt kellene hívni hozzá ahelyett, hogy összekötözve tartják egy szobában.”

Az elhunyt Mr. Ife családja, 56 éves anyukája, Josephine, apja, a 64 esztendős Kenneth, és testvérei, Colin, Daniel, Samuel, Harry és Roy, akik mind elmúltak már 20 évesek, egyhangúlag tagadnak minden ellenük felhozott vádpontot. A bíróságon elhangzottak alapján a család mélyen vallásos és nem hétköznapi nézeteket vallanak. Magukat úgy írták le, mint „karizmatikus keresztények”.

Amikor az áldozat betegség jeleit, tüneteit kezdte mutatni, az elbeszélések alapján a családjának az lett a meggyőződése, hogy a testét megszállták és ezt a leghatásosabban úgy lehet elmulasztani, ha lekötözik és imádkoznak. „Tulajdonképpen elmondható, hogy a család úgy döntött, hogy a saját törvényeik szerint döntenek a gyermekük meggyógyításának módjáról, és ezáltal egyúttal az életéről, vagy haláláról.”

Meghalt egy férfi Angliában, miután saját családja kikötözte, és ördögűzéssel próbálta meggyógyítani 4

A tárgyaláson bemutatott boncolási jelentés szerint az elhunyton több, mint 60 különböző sérülést találtak, amik közt volt olyan is amiről az valószínűsíthető, hogy harapás következménye. A patológus szakvéleménye szerint a legtöbb sérülés egybevág azzal a ténnyel, hogy az illetőt akarata ellenére tartották fogva, pontosabban szólva lekötözve.

Aznap, amikor Mr. Ife meghalt, nemsokkal reggel 9 óra után az egyik testvére volt az, aki felvette a kagylót, és tárcsázta a 999-et. A telefonban pedig egy mentőt hívott, és arról beszélt, hogy a betegnél a kiszáradás jeleit vették észre. A kiérkező mentősöknek a család arról számolt be, hogy az elmúlt három napban a férfi nagyon furcsán viselkedett, abnormálisan, de akkor még nem említettek semmi olyasmit, hogy szerintük megszállta volna valami az áldozatot.

A mentősök megpróbálták lejjebb vinni Ife testhőmérsékletét, és ekkor már az áldozat légzése is leállt, így újra próbálták éleszteni. Ez azonban sajnos nem sikerült, így a férfit nem sokkal később a helyszínen hallottnak nyilvánították. A mentősök ekkor kihívták a rendőrséget, ahogy az ilyenkor lenni szokott.

A kiérkező rendőrök nem akármilyen jelenetnek voltak tanúi, ugyanis a család mindezek után megkísérelte közös erővel feltámasztani az imént elhunytat. Az egyik beidézett tanú azt mesélte, hogy az egyik testvér, Colin a szertartás közben ezt mondta: „Kennedy, megparancsolom neked Jézuskrisztus nevében, hogy kelj fel.”

Colin egyébként később a rendőröknek azt mondta, hogy a testvérük rettentő agresszívvá vált az azt megelőző időszakban. Az édesanyjuk Josephine pedig azt nyilatkozta, hogy a gyermeke belső harcot vívott magával.

A ház átkutatása során a rendőrök találtak egy jegyzetet, ami arra vonatkozott, mik a teendők, ha a gyermekedet megszállja valami. Többek közt ez állt benne: „Ha úgy érzed, hogy a fiadat egy átok vagy valamiféle varázslat kerítette hatalmába, vegyél fel egy marék földet és dobd el észak felé, majd dél, kelet és nyugat irányába is, négy napon keresztül minden nap. Ezt követően lesz egy jelenés.” A rendőrök ezen kívül találtak egy zsákot is, ami a szomszéd kertbe volt áthajítva, amiben volt egy fekete bilincs, kábelek, gyorskötözők és mindenféle kötelek.

Az ügyész elmondása szerint az, hogy hány zacskó kötöző volt még bekészítve elég árulkodó jel arra vonatkozólag, hogy még jóval tovább is fogva tartották volna a férfit, ha szükséges. Az anyuka ezen kívül több vallásos szakértőt is megkeresett, akiknek a segítségét kérte a rituáléhoz. A tárgyalás még nem ért a végére, egyelőre ennyit lehet tudni. Az , hogy milyen ítélet születik, és hogy milyen büntetést kap a család, egyelőre csak találgatni lehet.     Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után