A királynő legfrissebb beszéde, amelyben a Brexit kapcsán is tett utalásokat 1

Az angol királynő, II. Erzsébet arra szólította fel a brit nemzet polgárait, hogy „jussanak közös nevezőre” és „sose felejtsék el a teljes képet is nézni, nem csak az apró részleteket”, ami minden bizonnyal a Brexit körül folyó heves vitákra és az országos szintű megosztottságra vonatkozott.

A királynő legfrissebb beszéde, amelyben a Brexit kapcsán is tett utalásokat 3

A beszédében, amit a Sandringham Women’s Institute tiszteletére tartott, a királynő ismét hangoztatta, amit már a karácsonyi beszédében is kihangsúlyozott, hogy mindenkinek tisztelnie kell azoknak az embereknek a nézeteit is, amikkel nem értenek egyet, bármennyire nehéz is.

Mint hivatalos államfőnek, Erzsébet királynőnek politikailag pártatlannak kell maradnia, de a szavai valószínűleg elfojtott kísérletnek tűnnek, hogy megfordítsák a Brexit körül kialakult nyilvános vita jelenlegi irányát, mivel a közvélemény-kutatások eredményei egy mélyen megosztott országról árulkodnak, és a politikusokat pedig már a parlamenten kívül is zaklatják.

A képviselők továbbra sem tudnak konszenzusra jutni a Brexit tekintetében, miközben az Egyesült Királyság EU-ból való kilépésének dátuma – március 29. – napról napra közelebb kerül.

A királynő legfrissebb beszéde, amelyben a Brexit kapcsán is tett utalásokat 4

„A türelemre, a barátságra, az erős közösségi fókuszra és a mások igényeinek figyelembe vételére a folyamatos hangsúlyt kell fektetni ma ugyanúgy, mint amikor a csoportot annyi évvel ezelőtt megalapították. Természetesen minden generáció új kihívásokkal és lehetőségekkel szembesül.”

„Ahogy a modern korban keressük a válaszokat, én sokszor inkább a kipróbált és tesztelt recepteket részesítem előnyben, mint például egymással kedvesen és a különböző nézetek tiszteletben tartásával beszélni; összeülni, hogy együtt keressük meg a közös nevezőt; és mindig szem előtt tartani a nagyobb képet. Számomra ezek a viselkedési normák időtlenek, és mindenkinek ajánlom őket.”

Karácsonyi beszédében a királynő megpendítette már többek közt ugyanazt a témát, mondván hogy a nemzetnek: „Még a legkomolyabb nézeteltérések közepette is, a másik személy véleményének tiszteletben tartása és normálisan való kezelése, mindig egy jó első lépés abba az irányba, hogy jobban megértsük egymást.”

Mindeközben a parlamentben a Brexit körül áll a bál, amiről ide kattintva olvashattok bővebben. Némi örömre ad azonban okot, hogy az EU bevándorlók számára legalább egy jó hírrel tudott azonban szolgálni a brit kormány az utóbbi napokban.  Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után