A brit pénzügyminiszter tegnapi nagy bejelentése pontokba szedve 1

Kwasi Kwarteng pénzügyminiszter tegnap délelőtt bemutatta a várva várt miniköltségvetést, amely jelentős változásokat tartalmazott az Egyesült Királyság gazdaságának egyes részeire vonatkozóan. Rengeteg változást jelentett be a kormány, valamint tervet arról, hogyan kezelik majd a megélhetési válságot.

A brit pénzügyminiszter tegnapi nagy bejelentése pontokba szedve 3

Kijelentette, hogy ez a nap egy „új korszak” kezdete a kormány számára, de olyan kritikákkal szembesült, hogy költségvetési tervezete a gazdagokat segíti, és keveset tesz a hétköznapi emberek megsegítésére. Áttekintettük azokat a főbb pontokat, amelyek a beszédében elhangzottak.

Energiaszámlák válsága

Kwarteng azt mondta, hogy „segítség érkezik” az embereknek az energiaszámlák kiegyenlítéséhez, mivel a kormány vállalta, hogy az energiaár-garancia keretein belül 2500 fontra korlátozza az átlagos háztartások éves számláit, így a háztartások évente átlagosan 1000 fontot takarítanak meg. Elmondta, hogy az energiaszámla-kedvezmény rendszer csökkenti a nagykereskedelmi energiaköltségeket az Egyesült Királyság összes vállalkozása, jótékonysági szervezete és a közszféra számára.

Jövedelemadó-csökkentés

Mr. Kwarteng azt mondta, hogy egy évvel korábban, 2023 áprilisában 19%-ra csökkenti a jövedelemadó alapkulcsát. Teljesen eltörlik emellett a jövedelemadó felső kulcsát, a 150 000 font feletti éves fizetésű személyek tehát 45%-helyett 40%-ot adóznak majd a fizetésük afölötti részéből. Bővebb infó itt…

Bélyegilleték-csökkentés

Mostantól a lakásvásárlóknak bélyegilletéket 250 000 font fölött kell csak fizetniük, ami azt jelenti, hogy az eddigi értéket a duplájára emelték. Az első ingatlanjukat vásárlók esetében pedig a határ 425 000 fontra emelkedik. Azt mondta, hogy ez összesen 200 000 embert mentesíthet az adó fizetésétől, és ez egy „tartós” csökkentés lesz nem átmeneti.

NI

Boris Johnson kormánya bejelentette, hogy megemeli az NI járulékokat, hogy segítse a Covid-19 világjárvány elleni védekezést. De Kwarteng úr törölte az egészségügyi és szociális ellátási illetéket, valamint az NI járulékok egyéb tervezett emelését. Ez a lehető legkorábbi pillanatban, azaz november 6-án lép hatályba. Bővebben itt…

Eltörölték az alkoholadó-emeléseket

Eltörlik az alkoholadó-emeléseket, és Kwarteng szerint a kormány áfamentes vásárlási lehetőséget is bevezet a turisták számára.

Csökkentik a társasági adót

A tervezett társasági adóemelést is eltörlik, így az Egyesült Királyságban lesz a legalacsonyabb társasági adókulcs a G20-ak közt. A társasági adó most 19 százalékon marad.

Infláció

A pénzügyminiszter szerint a „független előrejelzők” konszenzusa az volt, hogy a kormány energiaterve „körülbelül öt százalékponttal csökkenti a csúcsinflációt”. Kiemelte, hogy a Bank of England lépéseket tesz az infláció szabályozása érdekében, és a héten emelte az alapkamatot.

Mr. Kwarteng azt is kiemelte, hogy a kormány új megközelítést szeretne a gazdasági növekedést illetően, azzal a céllal, hogy elérje a 2,5%-os növekedési trendet. Elmondta, hogy a kormány a jövőben részletesebben fogja megfogalmazni fiskális megközelítését, a Költségvetési Felelősségi Hivatal pedig az év vége előtt közzétesz egy részletes gazdasági és költségvetési előrejelzést.   Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után