A brit pénzügyminiszter mai bejelentése az NI kapcsán, ami emberek milliói számára jelent több, mint 300 font pluszt 1

A Boris Johnson kormánya által bevezetett National Insurance emelést november 6-tól visszavonják – jelentette be Kwasi Kwarteng, az új brit pénzügyminiszter.

A brit pénzügyminiszter mai bejelentése az NI kapcsán, ami emberek milliói számára jelent több, mint 300 font pluszt 3

Pénteki miniköltségvetése előtt Mr. Kwarteng megerősítette, hogy visszavonja a Rishi Sunak által kiszabott 1,25 százalékpontos emelést, amikor még ő volt ebben a pozícióban, és amiből befolyt összeget a szociális ellátás és az NHS várólisták helyreállítására használtak volna. Kwarteng azt mondta, hogy a tervezett egészségügyi és szociális ellátási illetéket is megszünteti, amely jövő áprilisban lépett volna életbe.

Elmondása szerint ez csaknem 28 millió embernek segít abban, hogy a következő év során átlagosan további 330 fonttal több maradjon a zsebükben, miközben 920 000 vállalkozás átlagosan csaknem 10 000 fontot takarít így meg.

A kormány csütörtökön terjesztette a törvénymódosítást az Országgyűlés elé az adómódosításokról.

Mr. Kwarteng az alábbiakat nyilatkozta a téma kapcsán: „A jóléthez vezető út megadóztatása soha nem működött. Ahhoz, hogy mindenki életszínvonalát emelhessük, rendíthetetlennek kell lennünk a gazdaságunk növekedésével kapcsolatos kérdésekben.”

„Ehhez kulcsfontosságú az adócsökkentés – és függetlenül attól, hogy a vállalkozások a felszabaduló készpénzt új gépekbe fektetik be, alacsonyabb árakat szabnak az üzleteikben vagy megemelik az alkalmazottak bérét, az NI visszafordítása elősegíti a növekedést, miközben lehetővé teszi a brit lakosság számára, hogy többet tartson meg abból amit megkeresnek.”

A Pénzügyminisztérium közölte, hogy a legtöbb munkavállaló novemberi fizetésének megkapásakor közvetlenül a munkáltatójától kapott payrollon látni fogja majd az NI járulék csökkentését, bár egyeseknél lehet hogy ez decemberre vagy januárra is áttolódik majd.   Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után