Így változik a jövedelmünk után fizetendő adó Angliában a mai bejelentés értelmében 1

A régi mondás szerint csak két bizonyosság van az életben: a halál és az adó. De a mai mini költségvetésében Kwasi Kwarteng pénzügyminiszter úr 2023 áprilisától bejelentette a jövedelemadó csökkenését.

Így változik a jövedelmünk után fizetendő adó Angliában a mai bejelentés értelmében 3

A jövedelemadó alapkulcsát 19%-ra csökkentik, míg a legfelső, 45%-os jövedelemadó kulcsot – az évi 150 000 fontot meghaladóan magas jövedelműek esetében – pedig 40%-ra csökkentik vagyis az alacsony jövedelműek 1 százalékpontos míg a magas jövedelműek 5 százalékpontos adókedvezményben részesülnek majd. Kwarteng a következőket mondta a változásokról: „Ez néhány hónapon belül több mint 31 millió ember számára jelent majd adócsökkentést. A mienk lesz a világ egyik legversenyképesebb és leginkább növekedés ösztönző jövedelemadó-rendszere…”

„2023 áprilisától egyetlen magasabb, 40%-os adókulcs lesz. Ez leegyszerűsíti az adórendszert, és versenyképesebbé teszi Nagy-Britanniát.” – tette hozzá a pénzügyminiszter.

Jelenleg a jövedelemadó alapkulcsa 20%. Az emberek éves fizetésüknek 12 571 és 50 270 GBP közötti része után 20%-os jövedelemadót fizetnek – de ezek az emberek 2023 áprilisától csak 19%-ot fizetnek majd. Bárki, aki 50 271 és 150 000 GBP között keres, az 40%-os jövedelemadót fizet (a fizetésének az ebbe a sávba eső részéből). Ebben az adósávban nem lesz változás.

A 150 000 GBP felett keresők jelenleg 45% adót fizetnek a fizetésük efölötti részéből – de 2023 áprilisától ez a pénzügyminiszter mai bejelentése szerint ez visszaesik majd 40%-ra.

A legtöbb ember évi 12 570 fontot kereshet meg úgy, hogy abból nem kell jövedelemadót fizetnie. Ez az úgynevezett „personal allowance” néven ismert, és mindenkire vonatkozik, aki kevesebb, mint évi 125 140 GBP-t keres. Azok, akik ennél az összegnél többet keresnek, nem kapnak ilyen juttatást és a teljes fizetésükből adóznak.

Tehát, ha 35 000 GBP-t keresel, akkor fizetésed első 12 570 GBP-ja után nem fizetsz jövedelemadót, mivel ez a „personal allowance”. A fizetés efölötti részéből a 20%-os adókulccsal kell számolni, vagyis a fennmaradó 22 430 GBP-ből jön le annak a 20%-a.

Természetesen az, hogy összesen mennyi adót fizetsz, számos tényezőtől függ, beleértve azt is, hogy van-e többletbevételed, például bérleti díjból származó bevétel vagy egy vállalkozásból származó nyereség. Előfordulhat, hogy bizonyos okokból jövedelemadó-kedvezményt igényelhetünk, például kiadások miatt. Jövedelemadót fizetnünk kell számos bevétel után, függetlenül attól, hogy egy cég alkalmazottjai vagy önálló vállalkozók vagyunk, de adózni kell bizonyos állami juttatások és még a nyugdíj után is.    Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után