Már a brit miniszterelnök is erről beszélt: szigorítások jöhetnek a 3. oltás és a külföldi utazás kapcsán 1

A Nagy-Britanniában élő embereknek jó esély van rá, hogy hamarosan már mind a három oltást kötelezően be kell adatniuk, hogy karantén és egyéb korlátozások nélkül utazhassanak. Legutóbbi beszédében már maga a miniszterelnök is elkezdett célozgatni rá, így nem árt, ha mindenki felkészül rá, hogy ez rövidesen be fog következni.

Már a brit miniszterelnök is erről beszélt: szigorítások jöhetnek a 3. oltás és a külföldi utazás kapcsán 3

Boris Johnson arra figyelmeztette a nemzetet a legutóbbi nyilatkozatában, hogy a harmadik oltás „könnyebbé teszi az életet” – beleértve az ünnepeket és a nyaralásokat is. A brit kormány is arra sürgeti az embereket, hogy oltassák be magukat a tél beköszönte előtt, mivel az Egyesült Királyságban jelenleg csak a lakosság 22,4%-a kapta még meg mind a három oltását.

A legfrissebb hírek szerint a parlament falai közt már olyan tervek is kidolgozás alatt vannak, amelyek visszaállítanák a karantént és az akár többszöri tesztelést is azon utazni vágyók számára, akik megtagadják a harmadik, vagy más néven az emlékeztető oltás beadását.

Az emlékeztető oltás programját a kormány bejelentése alapján kiterjesztik minden 40 évet betöltött személyre is most már a szigetország területén, mivel a szakértők szerint a lakosság egyre nagyobb részében múlik az első két oltással megszerzett védettségi szint.

A kormány nem zárja ki annak lehetőségét, hogy végül minden felnőttet behívnak majd, hogy kapja meg a harmadik adagot. A miniszterelnök a Downing Street-i sajtótájékoztatón azt is elhintette, hogy az országban nem kizárt, hogy „hamarosan újra fogjuk értelmezni, hogy mit is jelent az, hogy valaki teljesen be van oltva”.

„Úgy gondolom, hogy az emlékeztető oltás is bele fog kerülni rövidesen az NHS Covid Pass-ba. De ismételten elmondom, hogy azt gondolom, hogy az általános tanulság mindenkinek, aki utazni szeretne, az az, hogy a teljes beoltottság az emlékeztető oltással olyan dolog lesz, ami összességében mindenféle módon megkönnyíti az életünket, beleértve a külföldi utazásokat is. Szóval azt mondanám, hogy ha ezt végiggondoljuk, akkor ez egy újabb ok arra, hogy beadassuk.”

„Egyre valószínűbb, hogy a 3. oltás fontos szerepet fog játszani és számtalan módon megkönnyíti majd az életünket és valószínűleg újra kell gondolnunk, hogy mit is jelent az a fogalom, hogy valaki teljesen be van oltva… Azt hiszem ez egyre nyilvánvalóbb. Az emlékeztető oltás jelentősen növeli a védettséget, méghozzá 90% fölé. Sajnos az első két oltás hatása fokozatosan elmúlik ezért felelősségteljesnek kell lennünk, és újra kell értelmeznünk azt, hogy ki számít teljesen beoltottnak.”

A brit egészségügyi miniszter nem olyan rég azt nyilatkozta, hogy a fiatalabb rokonoknak ösztönözniük kell a szüleiket és a nagyszülőket, hogy adassák be az emlékeztető oltást és az influenza elleni oltást is ha egy mód van rá. Hozzátette, ha „mindannyian összefogunk, és kivesszük a részünket”, akkor az ország „elkerülheti a korlátozásokhoz való visszatérést, és mindannyian élvezhetjük a karácsonyt”.

Damian Hinds biztonsági miniszter tagadta, hogy a kormány ezzel „megzsarolná az embereket az emlékeztető oltás beadatására”. Mások pedig azzal érveltek a döntés mellett, hogy már van egyre több másik olyan ország is, ahol elvárják az utazáshoz, hogy mind a három oltásunk meglegyen. Te angliai magyarként mit gondolsz erről?    Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után