Az Amazon januártól nem fogadja el a VISA hitelkártyákat Nagy-Britanniában 1

Sokak számára hasznos információ lehet, hogy az Amazon közölte az ügyfelekkel, hogy jövő év január 19-től megszünteti a Visa hitelkártyákkal végzett fizetések elfogadását.

Az Amazon januártól nem fogadja el a VISA hitelkártyákat Nagy-Britanniában 3

Az online óriáscég saját bevallása szerint ennek a döntésének elsődleges oka a Visa által a tranzakciók lebonyolításáért felszámított magas díj. Az ügyfeleknek küldött e-mailben ez állt: „Továbbra is használhat betéti kártyákat beleértve a Visa betéti kártyákat is (debit card) illetve NEM Visa hitelkártyákat, mint például a Mastercard, Amex és Eurocard. Kérjük, frissítse az alapértelmezett fizetési módot most, vagy adjon hozzá egyet ezen új, elérhető fizetési módok közül, ha nem rendelkezik ilyennel.”

Frissíteni kell a Prime-tagságnál beállított fizetési módot is, és ha van előfizetése valakinek az Amazon.co.uk oldalon, azt az „előfizetés kezelése” oldalon frissítheti.

„Tudjuk, hogy ez egyeseknek kényelmetlen lehet, és azért vagyunk itt, hogy segítsünk az átállási folyamatban, hogy továbbra is élvezhesse az Amazon alacsony árait és széles választékát. Amennyiben kérdése van, Kérjük, keresse fel a súgóoldalt a fizetési módokkal kapcsolatos további információkért.” – olvasható az Amazon üzenetében.

A cég egyébként már augusztusi közleményében jelezte, hogy 0,5%-os felárat vet ki a Visa hitelkártyával történő vásárlások esetében. Márciusban derült ki, hogy a Visa a Brexit után díjemeléseket tervez bevezetni az Európai Gazdasági Térségből rendelő brit ügyfelek számára.

A Visa október közepétől megemelte bankközi utalások díjait, ami azt jelenti, hogy a betéti (debit) kártyák 0,20%-os és a hitelkártyák 0,30%-os eddigi díjai 1,15%-ra, illetve 1,50%-ra emelkedtek. A céges és vásárlási kártyák esetében a díj 1,80%-ra módosult. A Visa azt nyilatkozta a hír hallatán, hogy „nagyon csalódott, amiért az Amazon a fogyasztók választási lehetőségeinek a jövőbeni korlátozásával fenyegetőzik”.

Az Amazon szóvivője ezt nyilatkozta: „A kártyás fizetések elfogadásának költségei továbbra is akadályt jelentenek azon vállalkozások számára, amelyek arra törekszenek, hogy a legjobb árakat biztosítsák ügyfeleik számára. Ezeknek a költségeknek idővel csökkenniük kellene a technológiai fejlődéssel, de ehelyett továbbra is magasak sőt bizonyos esetekben akár emelkednek is.”

„A Visa továbbra is magas fizetési költségei miatt sajnálattal jelentjük be, hogy az Amazon.co.uk 2022. január 19-től már nem fogadja el az Egyesült Királyságban kibocsátott Visa hitelkártyákat. A világszerte gyorsan változó fizetési módok miatt igyekszünk mindent megtenni annak érdekében, hogy gyorsabb, és olcsóbb fizetési lehetőségeket biztosítsunk üzleteinkben szerte a világon.”    Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után