Korlátozásokat vezethetnek be hamarosan azoknak, akik nem adatják be a 3. oltást Nagy-Britanniában 1

A legfrissebb értesülések szerint a miniszterek asztalán már olyan tervek is kidolgozás alatt vannak, amelyek visszaállítanák a karantént és az akár többszöri tesztelést is azon utazni vágyók számára, akik megtagadják a harmadik, vagy más néven az emlékeztető oltás beadását.

Korlátozásokat vezethetnek be hamarosan azoknak, akik nem adatják be a 3. oltást Nagy-Britanniában 3

A helyzet tehát az, hogy a harmadik oltás hamarosan akár feltételévé válhat az utazási korlátozások elkerülésének a szigetországban. A brit kormány valószínűleg így akarja majd növelni az emlékeztető oltást beadatók számát. A hónap elején frissítették a hivatalos útmutatást, amely szerint a kormány „felülvizsgálja a nemzetközi utazásokhoz kapcsolódó emlékeztető oltások következményeit és követelményeit”, és „megvizsgálja, hogy az emlékeztető oltások beépíthetők-e az NHS Covid Pass-ba, és ha igen, hogyan”.

Egy kormányzati forrás állítólag azt mondta a Mail-nek vasárnap, hogy: „Ez ha nem is fog azonnal megtörténni… de meg fog történni.”

Ez a valószínűleg sokak felháborodását kiváltó lépés alapvetően megváltoztatná még annak a fogalmát is, hogy ki minősül „teljesen beoltott” személynek Nagy-Britanniában. Az Egyesült Királyságban eddig csaknem 10 millió ember kapta meg a 3. oltást, de Angliában a 80 év felettiek körülbelül 30%-a és az 50 év felettiek 40%-a még nem kapott emlékeztető oltást.

A lap szerint a negatív Covid-19 teszt felmutatása nem lesz elegendő a tervezett új szabályok megkerüléséhez. A tisztviselők véleménye megoszlik abban a tekintetben, hogy milyen hamar kellene végrehajtani az intézkedéseket, és egy türelmi időszak bevezetéséről is tárgyalnak állítólag, hogy az emberek egy darabig még továbbra is karantén nélkül utazhassanak… Fél évnek ugyanis el kellene telnie, és csak utána lehet jelentkezni a harmadik oltásra.

Újabb hárommillió embert hívnak meg Angliában a koronavírus elleni 3. oltásra a jövő héttől. Azok az 50 év felettiek és a Covid-19 által leginkább veszélyeztetettek, akik már legalább hat hónapja megkapták a második oltást, már jogosultak az emlékeztető oltásra.

Sajid Javid egészségügyi miniszter azt mondta, a fiatalabb rokonoknak ösztönözniük kell a szüleiket és a nagyszülőket, hogy vegyék igénybe az emlékeztető oltást és az influenza elleni oltást is ha egy mód van rá. Azt mondta, ha „mindannyian összefogunk, és kivesszük a részünket”, akkor az ország „elkerülheti a korlátozásokhoz való visszatérést, és mindannyian élvezhetjük a karácsonyt”. Már több mint 88 millió vakcinát beadtak a szigetország területén, és 10 felnőttből kilenc mostanra megkapta legalább az első adag oltást.        Forrás

Megosztás