Visszaléptetnék Nagy-Britanniát az EU-ba 1
Nagy-Britannia EU-ba való visszaléptetését hirdette meg hosszú távú céljaként a harmadik legnagyobb brit parlamenti párt, a Liberális Demokraták pártja a hétfőn ismertetett választási programja részeként.
Visszaléptetnék Nagy-Britanniát az EU-ba 3

A párt vezetője, Sir Ed Davey egy 114 oldalas dokumentumot mutatott be, amely leszögezi, hogy helyre kell állítani a bizalmat és a baráti kapcsolatokat Nagy-Britannia és az EU közt, és haladéktalanul el kell kezdeni azoknak a károknak a kiküszöbölését, amelyeket a tory kormány okozott az EU-val folytatott kereskedelem tekintetében.

Miután ezeket a célkitűzéseket teljesítették, a Liberális Demokraták kérnék Nagy-Britannia visszaléptetését az Európai Unió egységes belső piacára. A választási program úgy fogalmaz, hogy ezek alapvető fontosságú lépések az újbóli brit EU-tagság irányába vezető úton, amely a Liberális Demokraták hosszabb távú terve.

Sir Ed Davey a programot bemutató sajtótájékoztatón arra a kérdésre, hogy a párt már a júliusi választás után megalakuló új parlament ötéves mandátuma alatt vissza akarná-e léptetni Nagy-Britanniát az Európai Unióba, azt felelte, hogy az újbóli EU-csatlakozás időbe telik.

A Liberális Demokraták az egyetlen olyan országos brit parlamenti párt, amelynek egyértelműen kijelölt politikai célja Nagy-Britannia visszalépése az Európai Unióba. Rishi Sunak, a jelenlegi brit miniszterelnök, a 2010 óta hatalmon lévő Konzervatív Párt vezetője július 4-re írta ki a nagy-britanniai parlamenti választást, amelynek minden felmérés szerint a Munkáspárt a legfőbb esélyese.

Sir Keir Starmer, a Munkáspárt vezetője és egyben miniszterelnök-jelöltje ugyanakkor az utóbbi időszakban többször is kijelentette, hogy kormányra kerülése esetén az ő pártja nem léptetné vissza Nagy-Britanniát az EU-ba, sem annak egységes belső piacára. Starmer szerint a kilépésről a népszavazás során már döntött a nemzet, és ennek figyelembevételével, a jelenlegi helyzetből kiindulva kell a lehető legjobb kapcsolatrendszert kialakítani az EU-val.

A britek 2016 nyarán szavaztak a kilépés mellett, 51,89 százalékos többséggel. Nagy-Britannia 2020. január 31-én távozott az Európai Unióból, majd a 11 hónapos átmeneti időszak végén az EU egységes belső piacáról és vámuniójából is kiléptek. A konzervatív párt ugyanis nem kívánt eleget tenni az EU-állampolgárok szabad nagy-britanniai letelepedésének és munkavállalásának jogára vonatkozó kötelezettségének, amelyek az EU tagság szerves részét képző feltétel.

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után