Videóra vették, amint az egyik ápolónő kitálal és közli a sokkoló tényeket a sürgősségin várakozó betegekkel az NHS-nél uralkodó állapotokról 1

Videóra vették, amint egy NHS ápolónő figyelmezteti a kórházban a sürgősségin lévő betegeket, hogy néhányuk 13 órát kell majd hogy várjon, mire sorra kerül, és az osztályon amúgy nincs szabad ágy sem.

Videóra vették, amint az egyik ápolónő kitálal és közli a sokkoló tényeket a sürgősségin várakozó betegekkel az NHS-nél uralkodó állapotokról 3

Az NHS 2022-es borzalmas állapotát az ápolónő az essexi Harlow területén levő Princess Alexandra Kórház várótermében közölte a jelen lévőkkel. Az NHS legfrissebb adatai szerint rekordszámú, 24 000 ember várakozik havonta 12 vagy több órát a sürgősségin, mire az orvosok foglalkozni tudnak velük – ez a kitűzött cél háromszorosa.

De ezek a szörnyű statisztikák csak a jéghegy csúcsát jelentik – Angliában összességében jelenleg több mint hatmillió ember vár valamilyen kezelésre az elképesztően hosszúra megnőtt várólistákon. A június 6-án este készült új felvételt egy autóbalesetet szenvedett személy készítette, aki a bejelentést követően annak ellenére, hogy fájdalmai voltak, hazament.

„170 betegünk van az osztályon, jelenleg 90 beteg várakozik” – meséli a nő a váróban lévőknek. „Jelenleg hét és fél óra az átlagos várakozási idő. Becslésem szerint, mire reggel 8 órakor én innen hazamegyek, néhányan még mindig itt fognak várni, mert a várakozási idő akár 13 órára is felmehet. Jelenleg nincs több férőhely az épületben, próbálunk helyet teremteni, ha tudunk, de meglehetősen nagy esély van arra, hogy néhány itt kell, hogy maradjanak éjszakára.”

„Minden tőlünk telhetőt megteszünk, hogy a lehetőségekhez mérten mindenki kényelmesen érezze magát, de ne számítsanak arra, hogy közvetlenül egy kórterembe kerülnek, mert ez egyáltalán nem biztos, hogy megtörténik.”

A betegekkel ülő családtagokat és barátokat ezután távozásra szólították fel, mivel a váróterem már teljesen tele volt. Ez azután történt, hogy nemrégiben az NHS dolgozóinak 3%-os fizetésemelést ajánlottak fel, amelynek kapcsán Boris Johnsont figyelmeztették, hogy „az valójában jelen körülmények közt bércsökkentést jelent”.

A kórházak közben már élelmiszerbankokat hoznak létre az egészségügyi dolgozók számára, mivel a megélhetési költségek válsága egyre kezelhetetlenebb kezd lenni a kormány számára és egyre elviselhetetlenebb családok milliói számára. A videóra reagálva a Princess Alexandra kórház főnökei azt mondták, hogy „jelenleg rendkívül nagy rajtuk a nyomás”.

Eközben Sajid Javid egészségügyi miniszter azt mondta, hogy a 13 órás várakozás a sürgősségin „nem olyan dolog, amit bárki is át akarna élni”, miután a felvételt lejátszották a BBC-n. Így folytatta: „A Covid hatása miatt… már tudjuk az NHS becsléseiből, hogy a világjárvány miatt annak ideje alatt mintegy 11-13 millió ember maradt távol az NHS-től. Ezek közül sokan jelentkeznek most, sokan közülük a sürgősségin, és nagyon magasra ugrott a kezelésre szorulók száma. Ez igazi kihívás az NHS számára országszerte.”

„Rekordösszegeket fektetünk be az egészségügybe, és többek közt a 111-es hívószolgálatba is, amely minden korábbinál több híváskezelővel rendelkezik, és csak tavaly 400 millió GBP további sürgősségi segélyt adtunk országszerte a sürgősségi osztályoknak. Szóval úgy gondolom, hogy az NHS mindent megtesz, amit csak tud. A várakozási idők javulnak, de nyilván senki sem akar ilyen hosszú várakozási időket.”

A Royal College of Emergency Medicine (RCEM) korábban arra figyelmeztetett, hogy a háziorvosi időpont egyeztetési nehézségei „veszélyes zsúfoltsághoz” vezetnek a sürgősségi osztályokon.

A szóban forgó kórház sürgősségi osztályáról azt mondták, hogy „nem megfelelő” – az ellenőrök állítólag kénytelenek voltak beavatkozni, miután látták amint két rossz állapotú a folyosón várakozó beteg állapota tovább romlott.

Stephanie Lawton, a The Princess Alexandra Hospital NHS Trust operatív igazgatója a Metro-nak elmondta: „Jelenleg rendkívül nagy a nyomás sürgősségi osztályunkon, mert jelentősen megnőtt a az ellátásra szorulók száma. Alkalmazottaink keményen dolgoznak azon, hogy a lehető leggyorsabban és leghatékonyabban felmérjék és kezeljék a betegeket, hogy csökkentsék a késéseket, előnyben részesítve a legsúlyosabb állapotban levőket.”  Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után