Nagy bejelentésre készül a brit miniszterelnök az alacsony jövedelműek lakásvásárlásának megsegítésében 1

Boris Johnson állítólag lehetővé akarja tenni az emberek számára, hogy lakásvásárlásra fordítsák a lakhatási támogatásukat, ezzel folytatódik a lakhatási válság enyhítésének biztosítását célzó politikai bejelentések sorozata. Sokan azonban úgy gondolják, hogy a miniszterelnöknek ez csak egy újabb húzása annak biztosítására, hogy stabilizálja pozícióját a kormány élén a sok botrány után.

Nagy bejelentésre készül a brit miniszterelnök az alacsony jövedelműek lakásvásárlásának megsegítésében 3

Miután a tory parlamenti képviselők 41 százaléka szavazott saját vezetőjük leváltására nemrégiben, a miniszterelnök várhatóan csütörtökön Lancashire-ben esedékes beszédében azt tervezi, hogy bejelentse azon szabályok megsemmisítését, amelyek megakadályozzák, hogy az emberek jövedelmük részeként bevallják a támogatást jelzáloghitel igénylésekor és havi törlesztőrészletére történő felhasználáskor.

Mivel a lakhatási támogatások költsége tavaly 30 milliárd fontra nőtt, Johnson állítólag azzal fog érvelni, hogy ezt a pénzt jobban el lehetne költeni arra, hogy hozzásegítsék az embereket első otthonuk megvásárlásához, mint a lakbér kifizetésére.

Állítólag így a tervek lehetővé teszik a fiatalok számára, hogy átmenjenek a jelzáloghitelezők ellenőrzésén, Steve Webb volt nyugdíjügyi miniszter ugyanakkor azt mondta a Timesnak, hogy „a támogatásnak jelentősnek és tartósnak kell lennie ahhoz, hogy az alacsony jövedelmű háztartások vonzóbbakká váljanak a jelzáloghitelezők számára”.

Jess Phillips, a Munkáspárt egyik képviselője is azok közé tartozott, akik megkérdőjelezik a politika működését, mivel a 16 000 GBP feletti megtakarításokkal és befektetésekkel rendelkező személyek nem jogosultak a Housing benefit-re.

A kormányfő várhatóan megerősíti a „right to buy” lakásszövetkezetek bérlőire való kiterjesztésének terveit, és többek közt bejelenti a jelzáloghitel-piaci felülvizsgálatot, hogy valamilyen módot találjon az önrész csökkentésére a lakásvásárlási szándékkal rendelkezők számára.

Egy a Downing Street-en dolgozó tisztviselő azt mondta a The Sunnak, hogy Johnson „megerősíti azon törekvését, hogy több ember számára felszabadítsa a lakástulajdon megszerzésének lehetőségét azáltal, hogy segíti az embereket abban, hogy hozzájussanak a szükséges jelzáloghitel-finanszírozáshoz, biztosítva, hogy félre tudjanak tenni pénzügyi helyzetüktől függetlenül az önrészre”.

A Munkáspárt korábban „kétségbeesettnek” minősítette a kormány javaslatát, rámutatva, hogy gyakorlatilag lemásolja David Cameron 2015-ös Konzervatív kormányának kiáltványát, amely végül elbukott.

Szerda este az ITV News-nak nyilatkozva Michael Gove lakásügyi miniszter azt sugallta, hogy Johnson elkötelezett amellett, hogy új otthonokat építsenek a Right to Buy program keretében eladott ingatlanok állományának feltöltése érdekében. A Times szerint azonban Boris Johnson azon vágya, hogy bérlők millióinak lehetőséget biztosítson arra, hogy akár 70 százalékos kedvezménnyel fizessenek lakásszövetkezeti ingatlanokért, egyelőre valószínűleg csak egy kísérletsorozatra korlátozódik majd, további kormányzati finanszírozás nélkül.

A miniszterelnök úr beszédének a Downing Street által kiadott előzetese szerint Johnson azt is megígéri, hogy „a következő hetekben a kormány reformokat fog előirányozni annak érdekében, hogy segítse az embereket a költségek csökkentésében a háztartási kiadások minden területén, az élelemtől az energián át a gyermekfelügyeletben a közlekedésben és a lakhatásban is”.    Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után