A kórházak már a saját NHS dolgozóiknak hoznak létre élelmiszerbankokat Angliában, mert egyre több egészségügyi alkalmazott küzd anyagi nehézségekkel 1

Az Egyesült Királyságban a kórházak élelmiszerbankokat hoznak létre az NHS dolgozók számára, mivel a megélhetési költségek válsága egyre komolyabb gondokat okoz és egyre több embert hoz egyre nehezebb helyzetbe a szigetországban.

A kórházak már a saját NHS dolgozóiknak hoznak létre élelmiszerbankokat Angliában, mert egyre több egészségügyi alkalmazott küzd anyagi nehézségekkel 3

Miután „a világjárvány hőseinek” titulálták őket, sok egészségügyi dolgozó ezzel szemben most nem tudja kifizetni magának a bérleti díjat, az üzemanyagot vagy az élelmet, miközben ennek okán ezrek fontolgatják a szakma elhagyását a jelentős fizetésemelések hiánya miatt. Ennek eredményeként hat NHS-tröszt kénytelen volt élelmiszerbankot vagy élelmiszerutalvány-programot létrehozni, hogy segítsenek munkatársaiknak megbirkózni az egekbe szökő költségekkel.

Alison Leary professzor, a londoni South Bank Egyetem egészségügyi és munkaerő-modellezési részlegének elnöke a The Independentnek elmondta, hogy több NHS-szervezet is megkereste, akik „nagyon aggódnak” a megélhetési költségek emelkedésének hatása miatt.

“Vannak, akik élelmiszercsere vagy élelmiszerbankok indítását fontolgatják, mások pedig más lehetőségeket keresnek, hogy segítsenek dolgozóiknak, például a szállítás költségeiben” – mondta. Eddig a Norfolk and Suffolk Foundation Trust, a Norfolk Community Health and Care, West Hertfordshire, Dartford és Gravesham vezetett be ilyen és hasonló jellegű szolgáltatásokat.

Graham Revie, a Royal College of Nursing szakszervezeti bizottságának elnöke azt is elmondta, hogy a dolgozók egyre rosszabbul állnak anyagilag az emelkedő üzemanyag és energiaárak miatt, és néhányuknak már a saját családjuk étkeztetésének megoldása is egyre nehezebb. Azt is hangsúlyozta, hogy évente több ezer nővér távozik, ennek fő okai között a fizetést említik a legtöbben.

A kórházak már a saját NHS dolgozóiknak hoznak létre élelmiszerbankokat Angliában, mert egyre több egészségügyi alkalmazott küzd anyagi nehézségekkel 4

„Ez a dolgok felháborító állása, és annak elismerése is egyben, hogy az NHS tudja, hogy mennyire küzdenek a dolgozói, miközben a kormány megtagadja tőlük a tisztességes fizetésemelést.” – tette hozzá Revie.

A pénzügyi nehézségekkel küzdő ápolókat, szülésznőket és egészségügyi asszisztenseket támogató Cavell Nurses’ Trust szerint 2022 első négy hónapjában 140%-kal nőtt a segítséget kérők száma 2021 azonos időszakához képest.

A Milton Keynes Egyetemi Kórház jelenleg teszteli jóléti élelmiszercsomagok, higiéniai és egyéb alapvető felszerelések biztosítását azoknak a dolgozóknak, akik rászorulnak a támogatásra. A kórház néhány hónappal ezelőtt egy közösségi konyhát is beüzemelt, míg más trösztök pedig sürgősségi kölcsönöket kezdtek felajánlani a pénzügyi nyomás alatt álló személyzet megsegítésére.

A kormány szóvivője ezt reagálta a hír hallatán: „Hihetetlenül hálásak vagyunk az NHS összes munkatársának, és elismerjük hogy a megélhetési költségek emelkedése által okozott nyomás egyre nagyobb. Ezért 2022–2023-ban több mint 22 milliárd GBP értékben teszünk lépéseket annak érdekében, hogy segítsük a háztartásokat az energiaköltségek finanszírozásában, és biztosítsuk, hogy az emberek többet tartsanak meg pénzükből – többek között az üzemanyagadó csökkentésével, a küszöb megemelésével, amelynél az emberek elkezdik az NI-t fizetni, és csökkentjük az adókat a legalacsonyabb fizetésű munkavállalók számára, akik Universal Creditet kapnak, hogy többet tarthassanak meg a pénzükből.     Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után