Változni fog a maszkviselésre vonatkozó szabály Nagy-Britanniában 1

A legfrissebb jelentések szerint az embereknek többé nem lesz kötelező maszkot viselni július 19. után, és emellett nem lesz szükség a társadalmi távolságtartásra sem.

Változni fog a maszkviselésre vonatkozó szabály Nagy-Britanniában 3

Boris Johnson a hírek szerint a héten arra készül, hogy tájékoztassa a nemzetet az utolsó megmaradt korlátozások enyhítésének terveivel kapcsolatosan Angliában. Több mai jelentés szerint is arra lehet számítani, hogy a miniszterelnök számos hazai intézkedést meg fog szüntetni a már sokat emlegetett július 19-ei napon.

Sajid Javid, a miniszterelnök új egészségügyi minisztere is támogatja a korlátozások lehető legnagyobb részének mielőbbi feloldását mondván, hogy ennek elég nyilvánvaló egészségügyi és gazdasági okai vannak.

A The Sunday Times értesülése szerint a maszkok viselése opcionális lesz csak onnantól kezdve mindenhol, és emellett a vendéglátóhelyeken megszűnik az egy méter plusz szabály, ami azt jelenti, hogy újra lehet majd a pultnál rendelni és már nem csak az asztaloknál ülő embereket szolgálják majd ki. További jó hír, hogy minden bizonnyal a fesztiválok is megkapják majd végre a zöld jelzést a korlátozások feloldásának következő lépcsőjével.

Ugyanakkor sok orvos és szakértő figyelmeztette arra a kormányt, hogy legyen óvatos, és néhány intézkedést még tartson meg egy darabig a biztonság kedvéért.

Robert Jenrick kabinetminiszter elmondta a téma kapcsán, hogy: „…mint sok más ember is rajtam kívül, én is szeretnék minél gyorsabban megszabadulni ezektől a korlátozásoktól. Nem akarjuk, hogy a szükségesnél akár csak egy nappal is tovább maradjanak érvényben. Azt hiszem, most egy olyan időszakba fogunk átlépni, ahol nem lesznek jogi korlátozások, az állam nem mondja meg neked, mit tegyél, de bizonyos fokú személyes felelőssége mindenkinek lesz… különböző emberek különböző következtetésekre jutnak majd olyan dolgokban, mint a maszkviselés.”

Jenrick elmondása szerint Boris Johnson, brit miniszterelnök a következő napokban részletesebben ismerteti majd a korlátozások feloldásának pontosabb terveit. Azt is elmondta, hogy július 19. után ő személy szerint nem visel majd maszkot, ha erre végre lehetősége nyílik.

A Downing Street szombaton azt is megerősítette, hogy a karanténkövetelmények eltörlésére vonatkozó javaslatokat azok számára, akik mindkét adag koronavírus-vakcinát megkapták, már vizsgálják. Ami pedig a fertőzöttek számának alakulását illeti, szombaton újabb 24 885 koronavírusos beteget regisztráltak az országban, és 18 halálesetet.     Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után