munka, home office, munkajog

A legfrissebb hírek szerint a kormány azt tervezi, hogy az alkalmazottak hamarosan kérelmet nyújthatnak be, hogy már az első munkanapjuktól kezdve otthonról dolgozhassanak egy új, frissen megszerzett pozícióban is.

munka, home office, munkajog

Ha pedig mégis elutasítják a rugalmas munkavégzés iránti kérelmet, akkor a vállalatoknak részletesen meg kell magyarázniuk az elutasítás okait. A tervezet a munkavégzés világjárvány utáni, jelentős átalakulásának következménye, ugyanis az emberek észrevehetően egyre gyakrabban dolgoznak otthonról a koronavírus járvány és az amiatt bevezetett lockdownok kezdete óta.

A konzultációs dokumentumot az Üzleti, Energiaügyi és Ipari Stratégiai Minisztérium (Beis) várhatóan csütörtökön teszi majd közzé, a The Guardian beszámolója szerint. A javaslat állítólag azt is kimondja majd, hogy a vállalkozásoknak mostantól sokkal gyorsabban kell reagálniuk a rugalmas munkavégzésre irányuló kérelmekre, mint a jelenleg kiszabott maximum három hónapos határidő.

A jelenlegi szabályok értelmében a munkavállalóknak minimum fél évig folyamatosan kell dolgozniuk egy adott munkahelyen ahhoz, hogy törvényesen joguk legyen rugalmas munkavégzést kérelmezni, amelyet a munkaadók üzleti okokból még ezt követően is simán, szó nélkül elutasíthatnak.

A tervezett törvénymódosítás egyben azt is jelenti, hogy mivel bárki kérelmet nyújthat be munkája kezdetétől, ez lehetővé tenné többek közt a nők, a fogyatékkal élők és a gondozók számára sokféle különböző élethelyzetben, hogy jobban egyensúlyba hozzák munkájukat és magánéletüket.

A Munkáspárt azonnal kritizálta a terveket, amelyek szerintük nem vezettek sehova, és Angela Rayner azt mondta, hogy a munkáspárt ennél sokkal határozottabb ígéretet tesz: „A munkáspárt a munkavállalók számára biztosítaná a rugalmas munkavégzéshez való jogot – nemcsak a kérvényezés jogát -, és minden munkavállalónak biztosítaná ezt a jogot a munkavégzés első napjától kezdve.”

A konzervatív párt kiáltványa azt ígérte, hogy a rugalmas munkavégzés lehetőségét alapértelmezetté teszi, így tehát a konzervatívok ismét megszegték a Nagy-Britanniában dolgozók felé tett ígéretüket. Ti mit gondoltok, otthonról vagy a munkahelyről jobb dolgozni?      Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után