Legalább 20, de feltehetően jóval több bevándorló holttestét találták meg csütörtök délelőtt, egy az út szélén hagyott teherautóban elrejtve, a magyar határtól nem messze Ausztriában.

9728159_4c9c0e307fed59ab78725fe313d9413c_wm
Kép: Index

A holttestek pontos számát még nem lehet tudni, mert előbb a járművet biztonságos helyre szállították, ahol a nyomozáshoz szükséges vizsgálatokat elvégezhetik. A holttestek a hírek szerint már bomlásnak indultak.

Amit eddig tudni lehet:

  • A járművet nagyjából 30km-re a magyar határtól hagyták ott az osztrák A4-es autópályán
  • Feltehetően szerda óta állhatott a leállósávban
  • A raktérben lévő menekültek már több nappal ezelőtt megfulladhattak
  • A teherautóban lévő holttestek száma minimum 20, de elérheti az 50 őt is
  • A járművön szlovák feliratok vannak, de az ideiglenes magyar rendszámot egy román állampolgár vásárolta Kecskeméten
  • A magyar és az osztrák rendőrség közösen dolgozik az ügy felgöngyölítésén, a magyar kormány pedig részvétét fejezte ki a hozzátartozóknak

A gépjármű a szlovák nemzetiségű Hyza nevezetű cég logóját és matricáit viseli, de a vállalat egy közleményben tette közzé, hogy nagyon sajnálják, ami történt, ugyanakkor azt a járművet tavaly eladták, és az új tulajdonos valamilyen okból nem cserélte le a márkajelzést a teherautón.

k-epa20150827092-jpg.exact679x435

A teherautó Z jelű rendszámmal volt ellátva, amit a hírek szerint egy román állampolgár váltott ki Kecskkeméten. Ilyen rendszámot többek közt még forgalomba nem helyezett járművek külföldre való kiviteléhez, vagy megrongálódott és érvénytelen külföldi rendszámtábla ideiglenes pótlására szoktak kiadni.

A jármű a Parndorf és Neusiedl közötti, Bécs felé vezető szakaszon volt a leállósávban hagyva, már legalább 24 órája. A járművet Bécsbe szállították és ott igazságügyi orvosszakértők fogják azonosítani a holttesteket.

Itt csatlakozhatsz, Facebook csoportunkhoz, ami már 9,000 fős és elképesztő sebességgel növekszik.

Így tudsz a mobilodon HuNglia ikont elhelyezni, amivel egyből eléred oldalunkat.

Itt tekintheted meg a HuNglia kupon akcióit.

Ha tetszett a cikk, itt Like-old oldalunkat:

[efb_likebox fanpage_url=”https://www.facebook.com/hunglia.magyarok” fb_appid=”” box_width=”500″ box_height=”200″ colorscheme=”light” show_faces=”1″ show_header=”0″ show_stream=”0″ show_border=”1″][email-subscribers namefield=”NO” desc=”Hírlevelünkhöz email címed megadásával csatlakozhatsz” group=”Public”]

Forrás: http://www.bbc.co.uk/news/world-europe-34073534