Vadászpuskával lőtte arcon az iskolatársát közvetlen közelről egy 16 éves srác Angliában 1

Emberölési kísérlet miatt 24 év börtönre ítélték azt a tinédzsert, aki kétcsövű vadászpuskával arcon lőtte az egyik 15 éves ismerősét. Most, hogy az ítélet megszületett az ügyben, már nyilvánosságra lehetett hozni az elkövető nevét és fényképét is, így mindenki megtudhatta ki volt a tettes és mi is történt pontosan.

Vadászpuskával lőtte arcon az iskolatársát közvetlen közelről egy 16 éves srác Angliában 3

A tinédzser korú elkövető, Jacob Talbot-Lummis előre eltervezte a támadást az iskolatársa ellen. Az áldozat épp az iskolába indult az egyik Ipswich melletti településen még az egyik lockdown utáni első napon tavaly szeptember 7-én, amikor támadója megközelítette, és 1.5 méterről fejen lőtte.

A bíró elmondása szerint az elkövető a fegyverek és az erőszakos számítógépes játékok megszállottja, és „kegyetlenül végrehajtotta” tervét, amit a fejébe vett. A jogi okokból meg nem nevezhető áldozat az értesülések szerint már általános iskola óta ismerte Jacob-ot.

A fiú csodával határos módon túlélte a támadást, de részben lebénult, apja pedig azt mondta a bíróságon, hogy „soha nem lesz olyan élete, amilyet neki szántak”. A tárgyalás során az is elhangzott, hogy a Kesgrave melletti incidens során a 16 éves vádlott, aki akkor még csak 15 éves volt, nagyapja Beretta márkájú kétcsövű vadászpuskájával lőtte le „barátját”.

A bíróságon az is kiderült, hogy Talbot-Lummis az apja autójával ment a helyszínre, és több mint egy órán keresztül várt lesben állva a fiúra, mielőtt lelőtte.

Egy korábbi meghallgatáson Martyn Levett bíró felolvasott egy az ítélet kihirdetése előtti jelentést, és felfedte, hogy egy Jenga játék során „minden fiataltól megkérdezték, hogy mit fog csinálni, ha kiszabadul?”. „(A vádlott) válasza erre a kérdésre az volt, hogy „valószínűleg újra ölni fogok” – olvasta a bíró.

Riel Karmy-Jones QC ügyész az orvosok nyilatkozatait olvasva elmondta, hogy az áldozaton több mint egy tucat műtéten esett át, melyek közül az egyiknek a célja az volt, hogy eltávolítsák a koponyája egy részét, hogy csökkentsék az agyára nehezedő nyomást. Azt mondta, valakinek folyton felügyelnie kell járás közben, nehogy elessen, és olyan alapvető dolgokat kell újratanulnia, mint pl az evőeszközök használata.

Levett bíró szerint az áldozat „elképzelhetetlenül súlyos sérüléseket szenvedett”, még mindig flashback-ektől szenved, és továbbra is „a családjára támaszkodik”. „Az ölés szándéka nem a pillanat hevében jött létre. Ez az egész előre megtervezett és előre átgondolt volt.” – mondta.

A bíró szerint Talbot-Lummis kilencéves kora óta „megszállottan” játszott számítógépes játékokkal, „amik inkább egy 18 évesnek valók” – és azt mondta, hogy „ez szerepet játszott az erőszakos fantáziák kialakulásában. A fegyveres rendőröknek, akik a lövöldözés után letartóztatták, be kellett törniük az autó ablakát, hogy kiszedjék a srácot a kocsiból, mielőtt „beismerte a bűnösségét”.

Talbot-Lummis azt mondta, hogy „meg akarta ijeszteni” a fiút, aki sok „megaláztatást és félelmet” okozott neki, és azt állította, hogy nem szándékosan sütötte el a fegyvert, de az esküdtek végül bűnösnek találták gyilkossági kísérlet vádjában.

David Henderson felügyelő, a Suffolki Rendőrség vezető nyomozótisztje azt mondta „óriási csoda”, hogy az áldozat életben maradt. Azt mondta: „Nincs kétségem afelől, hogy Jacob Talbot-Lummis meg akarta ölni az áldozatot. Nem fenyegetsz meg valakit töltött sörétes puskával, majd végül lövöd is arcon csak azért, hogy „megijeszd”.

„Tudjuk, hogy Talbot-Lummisnak volt tapasztalata a sörétes puskák használatában, ezért az állítása, hogy a fegyver véletlenül sült el, rendkívül valószínűtlennek tűnik. A szemtanúk a lövöldözést követő hideg és higgadt viselkedése alapján, megerősítik, hogy a puska elsütése nem véletlen műve volt. Nem ellenőrizte az áldozatot, és nem próbált segítséget kérni – egyszerűen csak kimérten elsétált és elhajtott, miután a terve teljesült.”        Forrás

A brit parlament egyik képviselőjét halálra késelték miközben a választóival beszélgetett

Injekciós tűvel szurkálják és drogozzák be a lányokat a bulikban Nagy-Britanniában

Megosztás