A brit parlament egyik képviselőjét halálra késelték miközben a választóival beszélgetett 1

Sir David Amess konzervatív párti képviselő életét nem tudták megmenteni, miután kora délután megtámadták és késsel többször is megszúrták a saját választókörzetében a választópolgároknak tartott nyílt fogadóóra közben.

A brit parlament egyik képviselőjét halálra késelték miközben a választóival beszélgetett 3

A Southend Westet képviselő ötgyermekes édesapát akkor támadták meg, amikor a Leigh-on-Sea-i Belfairs Methodist Church nevű templomban akart éppen találkozni a helyi lakosokkal. Az essexi rendőrség a támadást követően rövid időn belül le is tartóztatott egy 25 éves férfit a gyilkosság elkövetésének alapos gyanújával, aki jelenleg is őrizetben van.

A támadó a szemtanúk elmondása szerint 12 óra körül rohant be a templomba, és késsel rontott rá a politikusra, miközben ő épp egy nyílt megbeszélést tartott. A rendőrség emberei perceken belül elárasztották a környéket, miközben a 69 éves férfit a mentők próbálták megmenteni.

A brit parlament egyik képviselőjét halálra késelték miközben a választóival beszélgetett 4

Az értesülések szerint a rendőrség megtalálta a gyilkosság elkövetéséhez használt fegyvert, és a letartóztatott feltételezett elkövetőn kívül nem keresnek senki mást az incidens kapcsán, aki még kapcsolatba lenne hozható a gyilkossággal.

Az egyik szemtanú elmondta, hogy a mentők próbálták stabilizálni Mr. Amess állapotát, mielőtt elvitték volna a templomból. Sajnos azonban a férfi sérülései olyan súlyosak voltak, hogy a helyszínen életét vesztette. Elmondta emellett azt is, hogy mielőtt elkezdtek mindenkit kiterelni a helyszínről, látta ahogy egy személyt kivezetnek az épületből, és beraknak egy rendőrautóba.

A brit parlament egyik képviselőjét halálra késelték miközben a választóival beszélgetett 5

Sir David a második parlamenti képviselő az elmúlt 5 évben, akit hasonló körülmények között támadtak és öltek meg, Jo Cox munkáspárti képviselő 2016 -os halála után.

Sir David 1983 óta volt a brit parlament tagja. Márciusban arra szólította fel Boris Johnsont, hogy kötelezze el magát jobban a késes bűncselekmények számának csökkentése mellett, miután egyik választópolgárát, Luke Bellfieldet halálra késelték néhány kilométerre az otthonától.

Sir David éveken keresztül kampányolt emellett azért is, hogy Southend város legyen – gyakorlatilag minden héten megemlítve ezt a Parlamentben. Halálának híre valósággal sokkolta a többi képviselőtársát.

Sajid Javid egészségügyi miniszter a Twitteren azt írta: „Nagy keserűséggel tölt el Sir David Amess halálának híre. Egy nagyszerű embert, nagyszerű barátot és nagyszerű képviselőt veszítettünk ma el, miközben ő csak a munkáját végezte.”    Forrás

Megosztás