ÚJRA! Magyar színházi előadások Londonban – A Stage in London szervezésében! 1

Magyar sztárok a Stage in London színpadán! Dolák-Saly Róbert, Pindroch Csaba és Pokorny Lia előadásaival indul az évad, és a lista még nem teljes!

London igazi világváros. Nemcsak a pénzvilág vagy a divat fővárosa, hanem a szórakoztatásé és a kultúráé is. Naponta előadások tömkelegéből válogathatnak a londoniak és az ide látogató turisták, az itt élő magyar közösségnek azonban mindig volt igénye arra, hogy anyanyelvén élvezhesse magyar előadók vendégszerepléseit. A Stage in London azért jött létre több, mit egy évtizeddel ezelőtt, hogy testközelbe hozza a színvonalas hazai műsorokat azoknak a honfitársainknak, akik hisznek a személyes találkozás varázsában. A pandémia miatti kényszerszünet után az újrakezdés sajnos nem volt problémamentes, de végre új menedzsmenttel és lendülettel kezdjük ősszel az évadot!

ÚJRA! Magyar színházi előadások Londonban – A Stage in London szervezésében! 3

Magyar színházi előadások Londonban – Őket várhatjuk idén

A régi jó hagyományok megtartása mellett és a korábban már megszeretett előadók újbóli meghívásán túl szeretnénk új hagyományokat teremteni, és olyan előadókat meghívni, akik még nem, vagy csak nagyon régen jártak nálunk. Ez utóbbi kategóriába tartozik évadnyitó előadásunk sztárja, aki szinte napra pontosan a mostani fellépése előtt 10 évvel, a L’art pour l’art Társulat tagjaként volt a Stage in London vendége. Az abszurd humor rajongói 2023. október 7-én Dolák-Saly Róbert: Az Ezüst-tó kilincse című fergeteges önálló estjén tudják újra megtapasztalni, hogy milyen is a magyar abszurd humor angol földön. Partnere a színpadon egy gitár lesz, és állandó fellépőtársai, Leopold, Naftalin Ernő és persze Anti bácsi is!

ÚJRA! Magyar színházi előadások Londonban – A Stage in London szervezésében! 4
A magyar színházi előadások Londonban is hódítanak: októberben az abszurd humor Vasmacsója érkezik hozzánk / Kép forrása: dolak.hu
Aki eddig még sosem lépett fel Londonban:

2023. október 28-án Pindroch Csaba „Segítség, megnősültem!” című egyszemélyes vígjátékkal várjuk a Tisztelt Publikumot. A hagyományos bohózat és a modern stand-up comedy stílusjegyeit egyaránt felvonultató előadás sajátos görbe tükröt tart az esküvő előtti és utáni hétköznapok legkülönbözőbb komikus vagy éppen keserű pillanatainak. A darab bemutatója 2016. október 29-én, a budapesti Thália Színházban volt, melyet számos teltházas előadás követett országszerte, hatalmas sikerrel. Külön öröm számunkra, hogy túl a 300. előadáson végre mi is láthatjuk!

És aki már sokszor járt nálunk:

Pokorny Lia utoljára tavaly nyáron, a Gönczi Dorka és Varga Zsolt mediátorok által kitalált és színpadra vitt Válótársas című improvizációs előadásban aratott Londonban osztatlan sikert. 2023. november 25-én színésztársaival arra vállalkozik, hogy rögtönzött jelentek formájában mutassák be, milyen konfliktusaink, és azoknak milyen megoldásaik lehetnek egy munkahelyen. A Munkatársas szórakoztatva tanít és motivál egyszerre, és persze tökéletes kikapcsolódás, ugyanis nemcsak munkatársaikon nevethetünk általa, hanem saját magunkon is!

A gyermekekre és az olvasás szerelmeseire is gondoltunk, ezek az előadások azonban még szervezés alatt állnak. A programokról és jegyinformációkról bővebben a Stage in London weboldalán vagy a Facebookon lehet tájékozódni. Early Bird jegyek korlátozott számban, mindhárom előadásra elérhetők!

Habár jegyeket adott időpontra és előadásra lehet váltani, mi hiszünk abban, hogy ezek az EGYÜTTlétek sokkal többet érnek, mint amibe kerülnek, a hatásuk, az emlékük tovább él, és a hely szelleme valódi közösséget teremt. Ahogyan Lackfi János, József Attila-díjas költőnk – aki volt is, és még lesz is a Stage in London színpadán – megfogalmazta:

,,Aki szerepelt már sok ember előtt, tudja, milyen az a mágikus pillanat, amikor ,,egybegyúródik” a sok kis külön élet, egyetlen lelkes lénnyé”.

Ehhez az élményhez ajánljuk magunkat!

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után