„Mindenki utálja a Ryanairt” – kiakadt két utas, miután hozzájuk vágtak egy £110-os számlát, mert elrontották a becsekkolást 1

Egy pár arra figyelmeztette az embereket, hogy ne repüljenek a Ryanairrel, miután a fapados légitársaság 110 fontot számolt fel nekik egy becsekkolási hiba miatt. Pénteken reggel Ruth és Peter Jaffe időben megérkezett a London Stansted repülőtérre, hogy a Ryanair FR2668-as járatával a délnyugat-franciaországi Bergeracba utazzon egy családi nyaralásra.

„Mindenki utálja a Ryanairt” – kiakadt két utas, miután hozzájuk vágtak egy £110-os számlát, mert elrontották a becsekkolást 3

A nyugdíjas orvosok – 79, illetve 80 évesek – saját elmondásuk szerint betartották a légitársaság azon követelményét, hogy a járatuk indulása előtt online kell bejelentkezniük, és kinyomtatták a beszállókártyákat is. A Ryanair emlékeztető e-maileket is küld a következő szöveggel: „Ne feledje, online kell bejelentkeznie, hogy elkerülje az 55 GBP reptéri bejelentkezési díjat.”

Ruth Jaffe azonban véletlenül a visszafelé jövő járatra jelentkezett be. A BBC Today-nek ezt mondta: „Két órával a repülés előtt érkeztünk Stanstedre, és megállapítottuk, hogy nem kaptuk meg a beszállókártyát. Csak a visszafelé jövő járatra volt meg. Ezek után azt mondták nekem, hogy a Ryanair pultjához kell mennünk, hogy beszállókártyát szerezzünk. És ott viszont személyenként 55 fontot kértek tőlem. Ez teljesen letaglózott.”

Peter Jaffe hozzátette: „Nem volt sok választásunk. Ott voltunk a reptéren a táskáinkkal, és a másik oldalon meg már vártak ránk. Szóval fizetnünk kellett. Nem a pultnál lévő lány volt a hibás, hogy ezt felszámította nekünk. Ő azt mondta, ez az „előírás”.”

Ruth Jaffe panaszt tett a Ryanairnél, de azt mondta, nem sok reményt fűz ahhoz, hogy visszakapják a pénzt: „Azt hiszem, azt fogják mondani, hogy ez is le van írva az apró betűs részben, és ez a mi hibánk. Természetesen mi néztük el, de ilyesmi bárkivel megeshet és ezért nem kellene megbüntetni.”

„Úgy gondolom, nagyon sokan utálják a Ryanairt. A rokonaink közül legalábbis biztosan és sok más ember is van, akik egészen messzire hajlandók elmenni azért, hogy ne a Ryanairrel kelljen utazniuk.”

A Ryanair szóvivője így reagált a történtekre: „A Ryanair Általános Szerződési Feltételeinek megfelelően, amelyeket ezek az utasok a foglaláskor elfogadtak, nem sikerült online bejelentkezniük a Stansted repülőtérre való megérkezés előtt (augusztus 11.), annak ellenére, hogy e-mailben emlékeztetőt kaptak (augusztus 10-én), hogy online be kell jelentkezni.”

„Ezeknek az utasoknak jogosan számították fel a repülőtéri becsekkolás díját (utasonként 55 fontot). Minden Ryanairrel utazó utas vállalja, hogy online bejelentkezik, mielőtt megérkezik az adott repülőtérre, és minden utast e-mailben/SMS-ben értesítenek 24 órával indulás előtt, hogy ezt tegyék meg. Sajnáljuk, hogy ezek az utasok figyelmen kívül hagyták az e-mailes emlékeztetőjüket, és nem tudtak időben online bejelentkezni.”    Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után