Újabb variálás: Londonban meg fogják tartani a maszkviselésre vonatkozó szabályt a B terv lejárta után is 1

A londoniaktól továbbra is elvárják majd, hogy maszkot viseljenek a tömegközlekedési eszközökön – nyilatkozta nem olyan rég Sadiq Khan, London polgármestere, és arra buzdította a minisztereket, hogy gondolják újra a B-terv megszüntetésének ötletét.

Újabb variálás: Londonban meg fogják tartani a maszkviselésre vonatkozó szabályt a B terv lejárta után is 3

A polgármester szerint a maszkok viselése az egyik legfontosabb dolog, amit az emberek tehetnek a vírus terjedésének megakadályozása érdekében. Boris Johnson tegnapi nagy bejelentése szerint azonban január 27-től többek közt megszüntetnék a kötelező maszkviselést a tömegközlekedési eszközökön az egész országban.

Ez azt jelenti, hogy az ország végre visszatér abba a helyzetbe, ahol nyáron tartott, mielőtt az Omicron variáns elterjedése miatt november végén ismét kötelezővé tették a maszkok viselését.

A miniszterelnök a maszkok viselésére vonatkozó szabályok tekintetében a következőt mondta a jövőre nézve: „Az országban továbbra is javasolni fogjuk a maszkok használatát zárt vagy zsúfolt helyeken, különösen akkor, ha olyan emberekkel kerülünk kapcsolatba, akikkel általában nem találkozunk – de bízunk a lakosság ítélőképességében, és többé nem büntetünk meg mindenkit, aki úgy dönt, hogy nem viseli azt.”

De Khan, aki következetesen és továbbra is szorgalmazná a maszkok folyamatos használatát Londonban, arra sürgette Johnson-t, hogy gondolja át ezt a dolgot még egyszer. Azt mondta, a vírus elleni küzdelem még nem ért véget:

„A maszkok viselése az egyik legfontosabb és legegyszerűbb dolog, amit mindannyian tehetünk a Covid-19 terjedésének megakadályozása érdekében, és a kormánynak újra kellene gondolnia a terveit, és meg kell tartania azokat az intézkedéseket, amelyek kötelezővé teszik a maszkok hordását a tömegközlekedésen és a üzletekben és fedett nyilvános helyeken.”

„Ez biztosítaná, hogy a szabályok egyértelműek és következetesek legyenek, és emellett azt jelentené, hogy közlekedési hálózatunkon továbbra is kötelezhetjük az embereket a szabályok betartására. Ha valamit megtanultunk ebből a világjárványból, akkor az az, hogy nem szabad elkényelmesednünk, és nem szabad egy mozdulattal lerombolni a kemény munkánk minden eredményét.”

Khan úr megerősítette, hogy a maszkok viselése továbbra is feltétele marad annak, hogy használhassuk a tömegközlekedést Londonban, beleértve a buszokat és a metrókat is. Viszont mivel nem fog rá törvény kötelezni senkit, hogy a szabályokat betartsa, ez azt jelenti, hogy a személyzet nem kérheti a brit közlekedési rendőrség támogatását a szabályok betartatásának biztosításához.

„Arra kérek mindenkit, aki a fővárosunkban él, hogy cselekedjen helyesen, és továbbra is viseljen maszkot, amikor a TfL járatain utazik, hogy mindannyian védve maradjunk, és ne legyen szükség további korlátozásokra a későbbiekben.” – egészítette ki mondandóját Mr. Khan. Vajon szerintetek hányan fogják betartani a szabályokat, ha nem lesz kötelező…    Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után