Újabb segítség / támogatás jöhet az első lakásukat vásárlók számára Nagy-Britanniában 1

Jeremy Hunt, brit pénzügyminiszter egy olyan támogatási csomagot fontolgat a jövő hónapban esedékes őszi költségvetés előtt, amely segíti az első lakásukat vásárlókat, hogy lakástulajdonosokká válhassanak.

Újabb segítség / támogatás jöhet az első lakásukat vásárlók számára Nagy-Britanniában 3

A pénzügyminiszter úr és a kincstári tisztviselők állítólag olyan intézkedésekről tárgyalnak, mint a kormány lakáshitelgarancia-rendszerének meghosszabbítása és egy új típusú egyéni megtakarítási számla (ISA) létrehozása, amely azokat az embereket célozza meg, akik önrészt szeretnének felhalmozni első lakásuk megvásárlásához.

Egy pénzügyminisztériumi forrás azt mondta a The Independentnek, hogy a téma kapcsán már megbeszélések folynak, és minden lehetséges megoldás az ország pénzügyi helyzetétől függ így az őszi költségvetés előtt. A forrás azonban nem tartotta jelentősnek egy komolyabb csomag bejelentésének valószínűségét, mondván, hogy „jelenleg nem valami jó az ország gazdasági helyzete”.

Ez azok után történt, hogy Hunt úr kénytelen volt cáfolni a pletykákat, hogy a következő általános választáson lemond képviselői tisztségéről, attól tartva, hogy a szavazás napján elveszíti mandátumát. Az Observer arról számolt be, hogy a pénzügyminiszter attól tart, hogy elszenvedhet egy ún. „Michael Portillo” pillanatot, amikor is Michael Portillo kabinetminiszter 1997-ben elveszítette mandátumát Stephen Twigg munkáspárti jelölttel szemben.

Hunt úr első ingatlanjukat vásárlóknak szóló támogatási csomagja a lakások megfizethetőségével kapcsolatos növekvő aggodalmak közepette került szóba, ráadásul a hitelkamatok várhatóan 2024-ben is magasak maradnak.

A pénzügyminiszter várhatóan be fogja jelenteni a lakáshitelgarancia 12 hónapos meghosszabbítását, amelyben a kormány vállalja a hitelezők kockázatának egy részét, hogy minél több hitelfelvevő elbírálása megfelelő eredménnyel záruljon – írja a The Times. A Pénzügyminisztérium emellett egy új típusú Isa-t fontolgat, amely arra ösztönözné az embereket, hogy minél több pénzt tegyenek félre az első otthonukra.

A források azt is elárulták az újságnak, hogy Hunt úr kizárta a Help to Buy program újjáélesztését, amelynek keretein belül egy ház értékének akár egyötödét is odaadták a vásárlóknak kölcsön formájában. A döntést azzal indokolták, hogy fokozhatja az inflációt.

Mindeközben a konzervatívok és a munkáspárt között egyre jobban kiéleződik a küzdelem a Nagy-Britanniát sújtó lakhatási válság megoldását illetően. Sir Keir Starmer, a munkáspárt vezetője nemrégiben azt ígérte, hogy ha miniszterelnök lesz, évente 300 000 otthont fog építeni. Hunt úr november 22-én ismerteti majd az őszi költségvetés részleteit a parlamentben.    Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után