A legolcsóbb városok listája 2023-ban Nagy-Britanniában, ha lakást szeretnél vásárolni 1

Az utóbbi időben egyre gyakoribb téma, hogy mely városokban tehetsz szert első lakásodra vagy házadra a legbarátibb áron, miközben a megélhetési költségek válsága és az egyre emelkedő kamatlábak miatt a hiteltörlesztők rekordmagasságokba szöktek fel.

A legolcsóbb városok listája 2023-ban Nagy-Britanniában, ha lakást szeretnél vásárolni 3

Bár mindig is voltak eltérések régiónként ami az árakat illeti, az elmúlt egy-két évben olyan sebességgel emelkedtek az ingatlanárak az olyan nagyobb városok központjaiban, mint pl. Manchester vagy London, hogy rengeteg családnak nehéz döntéseket kell meghozniuk annak érdekében, hogy kihasználhassák a nagyobb városközpontok nyújtotta gazdasági lehetőségeket, de eközben meg is tudják venni végre a saját otthonukat.

Az önrészre való megtakarítás az egyik legnagyobb akadály, a lakáshitelhez gyakran 10% körüli önrész szükséges – ez a fiatalabbak számára talán a legnagyobb kihívás a karrierjük elején. Most új elemzések készültek annak megállapítására, hogy az ország mely területei kínálják a legreálisabb ingatlantulajdonlási lehetőséget – olyan dolgokat is figyelembe véve, mint a rezsi átlagára, az önkormányzati adó, az átlagkereset és természetesen a lakásárak.

Az L&C Mortgages tanulmánya elemezte az Országos Statisztikai Hivatal lakásárakkal kapcsolatos adatait. A számítások elvégzéséhez 4,5%-os kamatot, 25 éves törlesztési futamidőt, valamint az egyes helyszíneken az átlagos rezsi és önkormányzati adót vették alapul. A teljes költséget ezután összehasonlították az egyes városok medián fizetésével, hogy meghatározzák az Egyesült Királyság legkedvezőbb árú városait ingatlanvásárlás szempontjából.

A legolcsóbb városok ingatlanvásárlás szempontjából Nagy-Britanniában, és hogy a medián fizetés mekkora része megy el havonta a hiteltörlesztésre és a rezsire összesen:

  1. Aberdeen– £139,551 – 37%
  2. Dundee– £142,777 – 42%
  3. KingstonUponHull– £134,582 – 42%
  4. Glasgow– £168.415 – 45%
  5. Durham– £127,047 – 46%
  6. Sunderland– £136,554 – 47%
  7. Preston– £158,204 – 49%
  8. Bradford– £168,497 – 49%
  9. Stoke on Trent– £144,136 – 49%
  10. Doncaster– £161,295 – 51%

Skócia számos városa előkelő helyen végzett, a lista első helyén Aberdeen áll, ezt követi Dundee a második, Glasgow pedig a negyedik helyen, a többi helyet pedig Észak-Anglia foglalja el a listán.

Az L&C Mortgages szóvivője ezt mondta: „A kutatás, amely a havi jelzáloghitel törlesztőket, valamint a rezsit és az önkormányzati adót is figyelembe vette, azt mutatja, hogy a legolcsóbb városok túlnyomórészt az ország északi régióiban találhatók.”     Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után