Újabb káosz London egyik legnagyobb repülőterén: sok járatot töröltek, és több száz gép késett 1

A légiirányító személyzet létszám hiánya miatt csütörtökön több tucat járatot töröltek, és gépek százai késtek vagy lettek átirányítva máshová a Gatwick repülőtér helyett.

Újabb káosz London egyik legnagyobb repülőterén: sok járatot töröltek, és több száz gép késett 3

A Gatwick repülőtér 22 járat törlését erősítette meg este tíz óráig, míg a FlightRadar24 weboldal adatai szerint több száz, a repülőtérre érkező és onnan induló járat késett. Az Országos Légiforgalmi Szolgálat (Nats) elnézést kért a létszámhiány miatt. A gatwicki repülőtér azt mondta, hogy pénteken már normális minőségű szolgáltatásra számítanak.

A fennakadás alig több mint két héttel azután történt, hogy a Nats-nál történt műszaki probléma miatt 2000 járatot töröltek az Egyesült Királyságban. Az EasyJet csalódottságának adott hangot a csütörtöki késések és járattörlések miatt, míg a Ryanair főnöke, Michael O’Leary felszólította Nats főnökét, hogy mondjon le.

O’Leary úr a következőket mondta: “Elfogadhatatlan, hogy számos járat és sok száz utas szenved a késések miatt a Gatwick repülőtérre érkező vagy onnan induló gépek esetében a Nats vezérigazgatója, Martin Rolfe nyilvánvaló kudarca miatt a brit légiközlekedési központ létszámhiánya tekintetében. A légitársaságok minden évben több millió fontot fizetnek a Nats-nak, és épp ezért nem lenne szabad előfordulnia, hogy utasaik amúgy elkerülhető késéseket szenvedjenek el az Egyesült Királyság ATC személyzeti hiánya miatt.”

A 29 éves Laura Neary Gatwickből Dublinba tartó járatát London Stanstedbe irányították át – ahonnan autóbusszal kellett utaznia. „Nem is tudom, hogy vissza tudok-e jutni Dublinba ma este” – mondta Neary.

Paul Treloar, aki csütörtökön tervezte az érkezést a gatwicki repülőtérre, ezt írta a közösségi oldalán: “Négy órával később indultunk, és a Samosból induló járatunkat Bournemouthba irányították át. Tudna adni valaki valami tippet, hogy vajon mikor fogunk így megérkezni Gatwickbe ma este?”

A Gatwick Airport közleményében ez állt: “A Nats a légiforgalmi szolgáltatások világszínvonalú szolgáltatója, és a London Gatwick felső vezetése elismeri, hogy a repülőtér légiforgalmi irányítói milyen keményen dolgoznak a dolgok megfelelő működtetésén. Szorosan együttműködünk a Nats-szal annak érdekében, hogy a reptér irányítótornyában minden hibátlanul működjön, hogy a lehető legkisebbre csökkentsük az okozott zavarokat.”

A Nats elnézést kért azoktól, akiket kellemetlenség ért, és hozzátette: “A londoni Gatwick légitársaságai tisztában voltak a helyzettel a Nats kinevezésekor, de ez nem mentesít minket a bocsánatkérés alól, amelyet őszintén kérünk utasaiktól, akiket a közelmúltbeli fennakadás negatívan érintett.” Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után