Járatainak egy jelentős hányadát törölni kényszerülhet a Wizz Air újabb hajtóműproblémák miatt - angliai járatokat is érinthet 1

A Wizz Air légitársaság az A320neo családba tartozó repülőgépeinek a hajtóműveinél felmerült újabb probléma miatt a következő két negyedévben akár tíz százalékos kapacitáscsökkentésre kényszerülhet.

Járatainak egy jelentős hányadát törölni kényszerülhet a Wizz Air újabb hajtóműproblémák miatt - angliai járatokat is érinthet 3

A Pratt & Whitney által kiadott újabb tájékoztatás szerint a hajtóművek egyik alkatrészének gyártásakor felhasznált, az előírásoknak nem megfelelő alapanyag okozta a problémát.

A magyar fapados úgy saccolja, hogy emiatt a légitársaságnál akár tíz százalékos kapacitáscsökkentés sem kizárt a következő két negyedévben, tehát október 1. és március 31 között. Ez azért van. mert az érintett hajtóműveket le kell szerelni a repülőgépekről, és szervizbe kell őket küldeni.

A légitársaság egyik szóvivője elmondta, hogy továbbra is elemzik, a probléma milyen hatással lesz a járatokra, továbbá, hogy együttműködnek a hajtómű gyártójával annak érdekében, hogy minél kevesebb repülőgépet és a lehető legkevesebb ideig ne tudjanak használni.

A Wizz Air gépeinek több mint felét teszik ki az új generációs hajtóművekkel felszerelt,  repülőgépek, és ezek kizárólag Pratt & Whitney GTF hajtóművekkel rendelkeznek, így a cég kitettsége ebben a helyzetben sajnos jelentős.

A gyártó korábban úgy nyilatkozott, hogy hajtóművenként 60 napra becsüli a szervizelés időigényét, de a legfrissebb hírek szerint ez 300 napba telik. Az átvizsgálások akár 2026-ig elhúzódhatnak majd, és hat-hétszáz hajtóművet érintenek.

Nem tudni, hogy emiatt van-e, de a Wizz Air számos útvonalán megváltoztatta a menetrendet és a járatok számát, köztük budapestiek menetrendjét is. Ami a budapesti útvonalakat illeti, október végétől Eindhoven irányába hetente 14 helyett 11, Dzsiddába 3 helyett 2, London Lutonba 21 helyett 19, Varsóba 5 helyett 4 járat közlekedik. A lutoni és eindhoveni útvonalakon az év végi ünnepek körüli időszakban (dec.5-jan.8. között) azonban megmarad a korábban meghirdetett kapacitás.   Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után