Újabb káosz és botrány az utazás körül Nagy-Britanniában 1

Azok a nyaralók, akik Franciaországból tértek és térnek vissza a szigetországba, azzal a hírrel szembesültek, hogy továbbra is karanténba kell menniük, még ha az oltást meg is kapták, miután a korlátozásokat feloldják a hétfői napon.

Újabb káosz és botrány az utazás körül Nagy-Britanniában 3

A miniszterek elmondása szerint a péntek késő este bejelentett lépés egy elővigyázatossági intézkedés a járványhelyzet alakulására való tekintettel. Többek közt arra is hivatkoztak a meghozott döntést illetően, hogy az először Dél-Afrikában azonosított koronavírus mutáció ellenállóbb lehet a vakcinákkal szemben. A variálás és ez a hirtelen 180 fokos fordulat alig hatvan órával a korlátozások feloldása előtt történt.

Sajid Javid egészségügyi miniszter elmondta, hogy a kormány már korábban is mindenkinek egyértelműen a tudtára adta , hogy gyors lépéseket fog tenni a határokon abban az esetben, ha a szükség úgy kívánja, mert nem akarják az oltási program eredményeit egyetlen óvatlan döntés miatt a kútba dobni.

Ez a hír egy újabb hatalmas csapás a turizmus és a vendéglátóipar számára. Arról pedig ne is beszéljünk, hogy ezek után hogy merjenek az emberek hétfőn megindulni nyaralni, vagy hazájukba a rég nem látott rokonokat meglátogatni. Rengetegen várják a hétfői napot, ugyanis a kormány ígérete szerint onnantól kezdve lehet (elvileg) megúszni a karantént a sárgalistás országokból visszatérve azoknak, akik már megkapták az oltást.

A hírek szerint ez az utolsó pillanatban tett módosítás csak Franciaországra vonatkozik, csak hát ugye ki tudja, hogy mikor gondol megint egyet a brit kormány, és csavar még egyet a szabályokon váratlanul.

Johan Lundgren, az Easyjet vezetője azt nyilatkozta a téma kapcsán, hogy ez a döntés egyetlen mozdulattal gáncsolja el az összes olyan embert és családot, akik már Franciaországban vannak, vagy oda foglaltak nyaralást. „A jelzőlámparendszer a szemünk láttára esik szét a darabjaira, a brit kormány meg mindeközben úgy alakítgatja menet közben, ahogy neki tetszik, zavart és bizonytalanságot okozva. Ráadásul ezt nem támasztják alá tudományos adatok. ”

Mindez alig két nappal azután, hogy Ibiza, Mallorca és Menorca a zöldről a sárga listára került vissza. A külföldi utazásokkal kapcsolatos zöld, sárga és piros lista új módosításait itt találja meg mindenki.       Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után