Friss hírek, érdekességek a járvánnyal, korlátozásokkal kapcsolatban Angliában az elmúlt 24 órából 1

Az NHS Test and Trace által megjelöltek száma egyre nagyobb zavart okoz és élelmiszerhiányhoz is vezethet – mondta az Egyesült Királyság egyik legnagyobb kikötőtársaságának vezetője.

Friss hírek, érdekességek a járvánnyal, korlátozásokkal kapcsolatban Angliában az elmúlt 24 órából 3

Tim Morris, a UK Major Port Group vezérigazgatója elmondta, hogy ha ez így megy tovább és a kormány nem tesz valamit sürgősen, akkor számos termék, köztük rengeteg élelmiszer esetében komoly zavar keletkezhet az ellátási láncban, ugyanis egyre több alkalmazottnak kell otthon maradnia, mert a rendszer jelezte, hogy olyannal léptek követlen kapcsolatba, aki nemrég lett koronavírusos. Az NHS alkalmazása rekordnak számító 520 194 riasztást küldött ki összesen a múlt héten, arra utasítva a felhasználókat, hogy tíz napig vonuljanak karanténba.

Sajid Javid egészségügyi miniszter mindeközben nemrég jelentette be, hogy ő maga is elkapta a koronavírust, és karanténba vonul. Javid elmondta, hogy rosszul érezte magát, és ezért csinált egy tesztet. Hozzátette, hogy amúgy teljesen be van oltva és ennek ellenére kapta el a vírust. Elmondása szerint a tünetei enyhék.

Lehet, hogy ősszel újból be kell vezetni a korlátozásokat, mivel azok hétfői feloldása várhatóan a koronavírus „hosszú és elhúzódó” harmadik hullámához fog vezetni – figyelmeztették Boris Johnsont. John Edmunds, a kormány tudományos tanácsadó bizottságának egyik tagja elmondta, hogy a korlátozások megszüntetése Angliában július 19-én késlelteti azt a pillanatot, amikor a hullám eléri a tetőpontját. Jeremy Hunt volt egészségügyi miniszter pedig arra figyelmeztetett, hogy a kormánynak készen kell állnia az „irányváltásra”, és arra, hogy újra bevezessék a társadalmi és gazdasági korlátozásokat, amennyiben az új fertőzöttek száma napi 100 000-re vagy annál is magasabbra emelkedik.

Mint az nemrég kiderült, tovább bonyolódik a külföldi utazások körüli helyzet, ugyanis akik Franciaországból tértek és térnek vissza a szigetországba, azzal a hírrel szembesültek, hogy továbbra is karanténba kell menniük, még ha az oltást meg is kapták, miután a korlátozásokat feloldják a hétfői napon. Erről bővebben itt olvashattok.

A hivatalos kormányzati adatok szerint az Egyesült Királyságban 54 674 új fertőzöttet és 41 haláleset regisztráltak az elmúlt 24 óra folyamán. Ezzel a szigetországban a járvány miatt elhunytak száma már 128 683. Ami pedig a beoltottak számát illeti, már 46.2 millióan megkapták az első adag oltást, és több, mint 35,7 millióan a másodikon is túl vannak mostanra.      Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után