Újabb káosz a Gatwick reptéren tömeges evakuálás miatt 1

A Gatwick repülőtéren ismét eluralkodott a káosz és utazni készülők egész sora volt ideges csalódott és feszült, miután kint rekedtek az épületen kívül a ma reggeli tömeges evakuálás eredményeképp.

Újabb káosz a Gatwick reptéren tömeges evakuálás miatt 3

Az utazni indulók közül többen is „teljes zűrzavarnak” titulálták a kialakult helyzetet, miután egyszer csak megszólaltak a szirénák a londoni repülőtér északi termináljánál. A terminál területén tartózkodókat 11 óra körül távozásra szólították fel, és kint kellett várniuk az épület előtt, amíg friss hírek nem érkeztek a továbbiakat illetően.

A helyszínen lévők közül többen is azt mondták, hogy „az emberek csak álltak ott” és eközben „nyoma sem volt a személyzetnek”, majd mindenki tapsolni és ujjongani kezdett, amikor körülbelül 20 perccel később végül visszaengedték őket.

A Gatwick repülőtér elnézést kért „bármilyen okozott kellemetlenségért”, és a hírek szerint néhány járat indulását késleltették, hogy az utasok, akik kint rekedtek ne maradjanak le a beszállásról. A FlightRadar24 járatkövető weboldalon jól látható volt, hogy ma több tucat járat késett Gatwicken – de nem mindegyik volt köthető ahhoz, hogy megszólalt a riasztó.

Újabb káosz a Gatwick reptéren tömeges evakuálás miatt 4

A közösségi médiában megosztott képeken és felvételeken látható, ahogy emberek tömegei várakoznak és mocorognak feszülten a repülőtér északi terminálja előtt a reggeli órákban, miután állítólag tűzriadó volt.

„A Gatwick reptér egész északi terminálját evakuálták tűzriadó miatt… Megérkezett a tűzoltóautó, de tűznek semmi jele. Nyugodtan kijelenthetjük, hogy a személyzet reakcióját nézve elég egyértelmű, hogy ilyen nem történik meg valami gyakran…” – írta az egyik utas aki kint volt a helyszínen.

A repülőtér szóvivője így nyilatkozott: „A londoni Gatwick repülőtér északi termináljának indulási csarnokát ma reggel egy rövid időre kiürítették egy tűzriadó miatt. Mint mindig, a biztonság az első és legfontosabb dolog számunkra. Az esetleges kellemetlenségekért elnézést kérünk az utasoktól.”   Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után