Korlátozásokat vezettek be London egyik legnagyobb repülőterén a Covid és a létszámhiány miatt: több száz járat kerül törlésre 1

Napi járatszámra vonatkozó felső korlátot vezetnek be az Egyesült Királyság egyik legnagyobb repülőterén a légiforgalmi irányító személyzet létszámhiánya miatt, amelyet többek közt a Covid megbetegedések számának növekedése okoz.

Korlátozásokat vezettek be London egyik legnagyobb repülőterén a Covid és a létszámhiány miatt: több száz járat kerül törlésre 3

A héten csak napi 800 induló és érkező járat lesz London Gatwicken, a limit hétfőtől van érvényben és vasárnapig tart. A „nehéz döntés” azért született meg, mert a légiforgalmi irányító személyzet közel egyharmada különböző egészségügyi okok, köztük a koronavírus miatt nem hadra fogható. A felső határ azt jelenti, hogy szerdán körülbelül 29, csütörtökön 40, pénteken 65, szombaton pedig 30 járattal lesz kevesebb a megszokottnál.

Remélhetőleg a hétre bevezetett limit megakadályozza az utolsó pillanatban történő járattörléseket és késéseket.

Stewart Wingate, a Gatwick reptér vezérigazgatója a következőket mondta: „Nehéz döntés volt, de a mai lépések azt jelentik, hogy légitársaságaink megbízható ütemtervvel és járatszámmal tudnak dolgozni, ami nagyobb bizonyosságot ad az utasoknak abban a tekintetben, hogy nem kell az utolsó pillanatban történt járattörlésektől tartani.”

„Szorosan együttműködünk a Nemzeti Légiforgalmi Szolgálattal (Nats), hogy az irányítótorony személyzetének számát stabilizáljuk, és ez a mostani döntés azt jelenti, hogy a lehető legtöbb fennakadást megelőzhetjük. London Gatwick elnézést szeretne kérni minden utastól, akit érintenek ezek a korlátozások.”

A Nats egy külön közleményben kért elnézést az utasoktól: „Mindvégig nagyon szorosan együttműködtünk a Gatwick repülőtérrel. Tekintettel az elmúlt hetekben tapasztalt megbetegedések számának megemelkedésére, úgy gondoljuk, hogy felelősségteljes lépés a járatok számának korlátozása ezen a héten, hogy csökkentsük a repülőteret használó utasok fennakadásainak kockázatát.”

„Az irányítótoronyban a helyzet javulni fog, ahogy munkatársaink visszatérnek dolgozni, és ahogy vége a nyári menetrendnek, amely Gatwicken különösen nehéz időszak. További légiforgalmi irányítók képzését is folytatjuk, és arra számítunk, hogy a következő hónapokban egy újabb csapat is el tud kezdeni dolgozni a toronyban.”

“Még egy tapasztalt légiforgalmi irányítónak is legalább kilenc hónap kell a Gatwicki képesítés megszerzéséhez, és nagyon kevesen tudják ezt megkapni, mivel Gatwick egy rendkívül forgalmas és összetett reptér légiforgalmi szempontból.”

Azt tanácsolták az utasoknak, hogy tájékozódjanak a légitársaságoktól, hogy kiderüljön, hogy ez a bevezetett korlátozás érinti-e a járataikat. Egy hónap sem telt el azóta, hogy augusztus 28-án, egy munkaszüneti napon mintegy 1500 járatot töröltek légiforgalmi irányítási problémák miatt. Az utasok sajnos az utóbbi időben egyre gyakrabban rekordösszegeket fizetnek ki olyan járatokért, amelyek esetében egyre gyakrabban már abban sem lehetnek teljesen biztosak, hogy egyáltalán el fog indulni.  Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után