Újabb hír a vakcina útlevelek és a zöld listás országok kapcsán Nagy-Britanniában 1

A nemzetközi utazásokhoz szükséges oltási útlevelek az NHS okostelefonos alkalmazását fogják használni tett közzé hivatalosan is a brit kormány nemrégiben.

Újabb hír a vakcina útlevelek és a zöld listás országok kapcsán Nagy-Britanniában 3

Várhatóan május 17-én feloldják a tengerentúli utazási tilalmat a szigetország területén, de a külföldi utazásokra vonatkozó követelményekről még nem született nemzetközi megállapodás. Grant Shapps közlekedési miniszter a Sky Newsnak elmondta, hogy a kormány egy, az NHS platformot használó alkalmazáson dolgozik, és hozzátette, hogy szeretné elérni, hogy a fejlesztés alatt álló rendszer nemzetközileg is elfogadottá váljon.

A tervek szerint Nagy-Britanniában egy úgynevezett „jelzőlámpa rendszert” vezetnek majd be, ami szerint kategorizálják majd az országokat, hogy hova milyen feltételekkel utazhatunk majd (és térhetünk vissza), ha a nemzetközi utazásokat végre újra engedélyezik.

Ezzel kapcsolatban a közlekedési miniszter azt nyilatkozta, hogy a következő két hét során végre tud majd konkrétumokkal szolgálni azt illetően, hogy mely országok kerülnek a „zöld listára”, vagyis hamarosan végre erről is többet tudhatunk. Korábbi, nem hivatalos jelentések szerint kb. 30 ország kerül majd a zöld listára első körben.

Shapps elmondta azt is, hogy jelenleg a Joint Biosecurity Centre adataira vár, mielőtt meg tudná mondani, pontosan mely országok kerülnek majd a zöld, borostyán vagy vörös kategóriába. Arra is figyelmeztetett, hogy „nagyon óvatosnak” kell majd lenni amikor a nemzetközi utazás a britek számára újra elérhetővé válik.

Eközben a Public Health England (PHE) egyik legújabb tanulmányából kiderült, hogy az oltásnak már egy adagja is akár a felére is csökkentheti a vírus átterjedésének valószínűségét. A kutatás szerint azok az emberek, akik megkapták az első adag Pfizer / BioNTech vagy Oxford / AstraZeneca oltást, 38 – 49 százalékkal kisebb valószínűséggel adták át a vírust az otthonukban élő többi embernek, mint a be nem oltottak.        Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után