Újabb fontos hír szivárgott ki a Brexitről: a felvételen az EU főtárgyalója hallható 1

A Brexit tárgyalások teljességgel kizárt, hogy befejeződnének arra a kijelölt határidőre, amit Boris Johnson, jelenlegi brit miniszterelnök ígért Nagy-Britannia lakosságának. Ezt az EU főtárgyalója ismerte be egy privát beszélgetésen. Ez egy újabb olyan pont, ami rengeteg embert háboríthat fel, ráadásul pont a legrosszabbkor, a csütörtökön esedékes parlamenti választások előtt egyetlen nappal.

Az Independent birtokába jutott felvételen Michel Barnier hallható, amint egy privát meetingen arról beszél, hogy a britek által ígért 11 hónapos határidő nem fedi a valóságot, és hogy a tárgyalások a kereskedelmi megállapodásról még 2021 után is hosszú ideig folyni fognak majd. „Ami a megállapodást illeti, nem leszünk mindennel kész 11 hónap múlva. Megtesszük ami tőlünk telik, de nem fogunk a végére érni.” – mondja Mr. Barnier a felvételen, egy zártkörű megbeszélésen több szenior képviselőnek.

Újabb fontos hír szivárgott ki a Brexitről: a felvételen az EU főtárgyalója hallható 3

A felvétel megdöbbentést keltett Boris Johnson kritikusainak körében az Egyesült Királyságban, és a miniszterelnököt azzal vádolták, hogy ” hazudik a választóknak” a Brexit kapcsán, az ellenzéki pártok szerint pedig “a brit népet nézi teljesen hülyének”.

Barnier úr, aki nemrégiben újraválasztásra került a Brexit-tárgyalások következő fordulójának vezetésére az EU részéről, elmondta a találkozón, hogy: „Nem realisztikus, hogy a tárgyalás 11 hónap alatt lezajlik, tehát nem tudunk mindent befejezni. Minden tőlünk telhetőt megteszünk, hogy elérjük azt, amit „létfontosságú minimumnak” hívok, hogy közös nevezőre kerüljünk az Egyesült Királysággal.

“Ha nem történik újabb halasztás, akkor még néhány hónapunk van arra, hogy elérjük azt, amit a gazdaság és a biztonság szempontjából minimálisan elvárhatónak tartok, ellenkező esetben megint a  szikla szélén találjuk magunkat.” – tette hozzá Barnier.

“Vagy lesz egy kereskedelmi megállapodásunk, vagy a WTO jogszabályai fognak érvénybe lépni…”

Ez igen sok olyan szavazót elbizonytalaníthat, akik úgy gondolták, hogy a konzervatív pártra és Boris Johnsonra szavaznak a csütörtöki parlamenti választásokon, ugyanis Mr. Johnson korábban többször is határozottan megígérte, hogy a Brexitet véghez viszi, lesz a mi lesz, és végre az ország maga mögött tudhatja ezt a problémát.

A szerdai napon, a választások előtti utolsó beszédében a miniszterelnök azt mondta, hogy “teljesíti a nép akaratát, vagyis a három évvel ezelőtti népszavazás eredményét, majd a nemzet végre tovább lép, és a kormány összpontosíthat végre az emberek prioritására”.

Természetesen ahogy az várható volt, a kiszivárgott felvételre az ellenzéki pártok számos képviselője teljesen kikelt magából:

“Ez megerősíti azt, amit már tudtunk. Boris Johnson hazudik a szavazóknak a Brexit-terveiről” – mondta Tom Brake, a liberális demokraták képviselője a The Independent-nek.

“Átveri az egész nemzetet, és egyszerűen nem lehet megbízni benne. Nem való miniszterelnöknek.” – nyilatkozta egy másik parlamenti képviselő.

Az EU 27 vezetője ezen a héten csütörtökön és pénteken Brüsszelben találkozik a brit miniszterelnök nélkül egy csúcstalálkozón, ahol megvitatják a Brexit-tárgyalások következő szakaszát, és bemutatják tárgyalási stratégiájukat és új javaslataikat Barnier úrnak.      Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után