Eldőlt, megvan a parlamenti választások eredménye Nagy-Britanniában, ami a Brexit kapcsán is sorsdöntő 1

Az Egyesült Királyság akár alig több mint egy hónapon belül távozhat az Európai Unióból, miután Boris Johnson konzervatívjai elképesztően fölényes győzelemmel megnyerték a parlamenti választásokat, amelynek a választási kampánya során megígérte, hogy „véghez viszi a Brexitet”.

Jóval a végső szavazatok megszámolása előtt egyértelmű volt már, hogy Boris Johnson olyan történelmi győzelem felé halad, amely döntő többséget biztosít majd neki a brit parlament alsóházában, és lehetővé teszi számára, hogy akadálytalanul véghez tudja vinni a terveit. „Az emberek változást akarnak és mi nem hagyhatjuk őket cserben” – jelentette ki beszédében a miniszterelnök a győzelmét követően.

Eldőlt, megvan a parlamenti választások eredménye Nagy-Britanniában, ami a Brexit kapcsán is sorsdöntő 3

A munkáspárt ezzel szemben csúfos vereséget szenvedett, ugyanis 1935 óta nem szerepelt ilyen rosszul a parlamenti választásokon. Ez egyben a párt vezetőjének, Jeremy Corbyn karrierjének a végét is jelenti.

Összesen a győztes konzervatív párt képviselőinek 365 széke lesz a parlamentben, míg a munkáspártnak mindössze 203. Az SNP párt 48 helyet nyert el, a liberáldemokraták 11-et. A győztes és ezzel hatalmon maradó Mr. Johnson nagy örömmel és lelkesedéssel jelentette be, hogy Margaret Thatcher 1987-es győzelme óta nem nyert párt választásokat ilyen fölényesen, valamint azt is, hogy ez a kormány számára egy óriási lehetőség, ugyanis így véghez fogják tudni vinni a terveiket, többek közt a Brexitet illetően is.

„Ez egy történelmi választás, amely most lehetőséget ad nekünk, hogy tiszteletben tartsuk a brit nép demokratikus akaratát, és megváltoztassuk ezt az országot…Ez az amit tenni fogunk, és a munka kezdetét is veszi méghozzá mától.” – mondta beszédében a miniszterelnök.

Eldőlt, megvan a parlamenti választások eredménye Nagy-Britanniában, ami a Brexit kapcsán is sorsdöntő 4

Mr. Johnson azt is ismét megerősítette beszédében, hogy továbbra is a tervei közt szerepel pénzt pumpálni az NHS-be, valamint az ápolók számát szeretné 50000 fővel illetve a rendőrök számát további 20000 fővel emelni a közeljövőben.

A másik oldalon, a munkáspártot vezető Mr. Corbyn csalódottan vette tudomásul a konzervatívok elsöprő győzelmét. “Ez nyilvánvalóan nagy csalódást okozó választás a Munkáspárt számára” – mondta a párt vezetője választókerületében, Islington North-ban. “Többé nem én fogom vezetni a pártot a jövőbeli választási kampányokon.”

Donald Trump, amerikai elnök azonnal gratulált egy twitter üzenetben a győztes Borisnak, és azt ígérte, hogy a Brexit után egy nagyszabású új kereskedelmi megállapodás jön majd létre az Egyesült államok és Nagy-Britannia közt.

„Itt az ideje, hogy végre véghez vigyük a Brexitet, de azért előtte indítsuk a napot egy jó nagy reggelivel.” – viccelődött a miniszterelnök a pódiumon a beszéde közben.

Egyes források szerint a Brexittel kapcsolatos törvényjavaslatról az alsóházban már karácsony előtt dönteni fognak. A tervek szerint Nagy-Britannia január 31-én elhagyja az EU-t és a dolgok jelen állása szerint ebben most már nincs is aki megállíthatná a konzervatív pártot…   Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után