Újabb brutális kutyatámadás Angliában – egy nő kizuhant egy emeleti ablakból, amikor egy XL Bully több embert is megmarcangolt 1

Egy férfit és egy nőt is súlyos sérülésekkel szállítottak kórházba, miután „több embert” megtámadott és megsebesített egy XL Bully. A nő akkor sérült meg súlyosan, amikor a támadás közben kiesett egy emeleti ablakon.

Újabb brutális kutyatámadás Angliában – egy nő kizuhant egy emeleti ablakból, amikor egy XL Bully több embert is megmarcangolt 3

A rendőrség embereit a nottinghamshire-i Mansfieldben lévő Hickling Courton lévő egyik ingatlanhoz riasztották, miután bejelentése érkeztek, melyek szerint egy nagytestű kutya embereket támadott meg, és „teljesen megvadult”.

A rendőrök azt is elmondták, hogy a támadás során megsérült nő annak a lakásnak az ablakán zuhant ki, ahol a támadás kezdődött. A kutyát azóta egy közeli ingatlanban befogták és lefoglalták a rendőrök, és biztonságos körülmények közt egy kennelbe zárták.

A súlyos kutyatámadást követően letartóztattak egy 38 éves férfit és egy 24 éves nőt, akik minden bizonnyal a kutya tulajdonosai, és ők vonhatók felelősségre, amiért az állatot nem sikerült kordában tartani. A nottinghamshire-i rendőrség szóvivője az incidens kapcsán a következőket mondta:

“A megtámadott személyek által elszenvedett sérülések súlyosak, de vélhetően nem életveszélyesek, ugyanakkor az ügy kapcsán a nyomozás már folyamatban van az incidens körülményeinek teljes és részletes feltárása végett.”

A 2023-as év végére betiltják az XL Bully kutyákat az Egyesült Királyságban – erősítette meg a brit kormány a hét elején. 2023. december 31-től tilos lesz XL Bully kutyát tenyészteni, eladni, hirdetni, új otthont találni neki, magára hagyni vagy hagyni elkóborolni. Az új törvények értelmében minden XL Bully-t szájkosárral kell ellátni, és az utcán vagy kint a szabadban csak pórázon tartva lehet sétáltatni.

A Sky News értesülése szerint jövő év február 1-jétől illegálissá válik az XL Bully kutyák birtoklása is, hacsak nem szerepel a mentesített kutyák listáján. A tilalom az XL Bully kutyák sorozatos, emberekre való rátámadásait követően lépett hatályba, amelyek Angliában két halálesethez és több tucat súlyos sérüléshez vezettek.

Októberben az 54 éves Ian Langley-t marcangolta szét egy ilyen kutya Sunderland közelében, miután megpróbálta megvédeni saját terrier kutyakölykét. Halála mindössze két héttel azután történt, hogy az 52 éves Ian Price nevű apukát két XL Bully marcangolta halálra, miközben meg akarta védeni idős anyját a házában.

A rendőrtisztek arra kérték a szemtanúkat, illetve bárkit, aki bármilyen információval rendelkezik a Hickling Courtban történt incidensről, hogy lépjen kapcsolatba a Nottinghamshire-i rendőrséggel, és ha lehet, minél hamarabb.   Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után