A tömeg kellős közepén robbant fel a tűzijáték egy rendezvényen Angliában – számos sérült, köztük gyerekek is 1

Gyerekek is vannak azok között, akik megsérültek, amikor egy ünnepség kellős közepén tűzijáték robbant fel az emberek közt egy Staffordshire-i rendezvényen.

A tömeg kellős közepén robbant fel a tűzijáték egy rendezvényen Angliában – számos sérült, köztük gyerekek is 3

Több ezren vettek részt péntek este a Bonfire Night alkalmából megrendezett rendezvényen a Stone Swynnerton Park Cricket Clubban, melynek során a megrendezett tűzijáték szörnyen rosszul sült el. Az egyik szemtanú ráadásul megörökítette a félelmetes jelenetet, amelyben a hírek szerint legalább hat embert megsebesített az elszabadult pirotechnikai eszköz.

Pánik uralkodott el és sikolyok hallatszottak a tömegből, miközben rakéták tucatjai robbantak fel idő előtt és lőttek ki minden irányba a tömeg kellős közepén. Az incidens után készült képeken az is látható, ahogy a mentők hordágyon viszik el a sérültek egy részét.

A tömeg kellős közepén robbant fel a tűzijáték egy rendezvényen Angliában – számos sérült, köztük gyerekek is 4

Szemtanúk elmondása szerint öt éves kisgyerek is volt azok közt, akit az idő előtt felrobbanó egyik rakéta eltalált, míg számos másik gyerek pedig éppen, hogy csak megúszta ép bőrrel, ugyanis sokan álltak a robbanások közvetlen közelében.

A mentők segítségét kérő rövid üzenet után a mintegy 3000 fős tömeg fele el is hagyta az esemény helyszínét. Sokak teljes megdöbbenésére azonban, az esemény valahogy még ezek után is folytatódott.

Az egyik megdöbbent bámészkodó, aki éppen videózott, amikor az eset történt, azt mondta, hogy „azonnal sikolyokat hallottak”.

„Láttam, hogy valami a földbe csapódott, és ösztönös olyan érzésem volt, hogy valami nagy baj lesz.  Aztán csak a sikoltozást lehetett hallani. Miután a robbanás megtörtént, mindenki lefagyott. Egy pillanatig nem tudtuk, mi történik. A tömeg fele szinte azonnal távozott. De aztán újra elkezdték fellőni a tűzijátékokat. Arra gondoltunk, hogy „hogy a fenébe folytathatják a történtek után”, aztán fogtuk a gyerekeket és mi is elmentünk.”

Egy másik szemtanú hozzátette: „Azután távoztunk, hogy az egyik eltévedt tűzijáték fiam és unokaöcsém arca mellett hasított el közvetlenül. Megfogtuk őket és azonnal mentünk.”

A tömeg kellős közepén robbant fel a tűzijáték egy rendezvényen Angliában – számos sérült, köztük gyerekek is 5

A Stone Swynnerton Park Cricket Club és a Monumental Fireworks tűzijáték-menedzsere sem volt hajlandó reagálni a történtekre, amikor szombaton megkeresték őket. A Staffordshire-i rendőrség pedig azt közölte, hogy az ő egységeiket nem hívták ki az incidenshez.   Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után