10 hónapos csecsemőt marcangolt össze egy megvadult kutya Angliában, csak mert a baba elkezdett sírni 1

Egy alig 10 hónapos kisfiú műtétre és kórházi ellátásra szorul, miután családja kedvenc háziállata marcangolta össze. A nagytestű kutya akkor támadta meg a csecsemőt, mikor a gyermek elkezdett sírni.

10 hónapos csecsemőt marcangolt össze egy megvadult kutya Angliában, csak mert a baba elkezdett sírni 3

A 10 hónapos gyereket kedd reggel támadta meg a család saját kutyája a dél-yorkshire-i Barnsley területén található egyik ingatlanban. A kutya, egy Cane Corso X amit úgy írtak le, hogy „általában szerető és ragaszkodó”, akkor támadta meg a babát, amikor az egész család együtt volt, és a gyermek egyszer csak valami miatt sírni kezdett – írta a YorkshireLive.

Az állat gazdája azt nyilatkozta, hogy a kutya korábban soha nem mutatta az agresszió jeleit, és ezidáig „kedves” és „szeretetteljes” volt a gyerekekkel. A baba a legfrissebb értesülések szerint jelenleg stabil, de súlyos állapotban van az egyik helyi kórházban.

A dél-yorkshire-i rendőrség szóvivője a következőket mondta: „Ezt a hírt azért tesszük most közzé, hogy emlékeztessük a szülőket arra, hogy ez bárkivel megtörténhet. Arra kérünk mindenkit, hogy hagyják abba a „velem ez soha nem fog megtörténni” és „az én kutyám nem tenne ilyet” típusú kijelentések ismételgetését.

Paul Jameson, a témakörben jártas szakértő hozzátette: „Reggel 7:42-kor hívtak minket egy Hoyland-i ingatlanhoz, miután egy kisgyermeket megtámadott és megharapott a családi kedvenc kutya. A családdal folytatott eddigi megbeszélések rávilágítottak arra, hogy a kutya korábban nem volt agresszív természetű, és ez egy olyan család, akik megtették az óvintézkedéseket és felelősségteljes gazdik.”

„A rendőrökkel folytatott beszélgetés során a család elmondta, hogy a kutya nemrégiben stresszessé vált a környéken fellőtt tűzijátékok miatt. Bár nem tudhatjuk biztosan, hogy ez okozta a kutya agresszív viselkedését, nem lehet figyelmen kívül hagyni, hogy a kutya stresszessége válthatta ki ezt a reakciót.”

„Ahogy belépünk az egyre hosszabb sötét éjszakák időszakába, fontos, hogy éberek legyünk a kutyánk viselkedését illetően, és olyan helyet biztosítsunk nekik, ahol biztonságban érzik magukat, távol a gyerekektől és az emberektől.”

„Ha valaki tudja, hogy a kutyája nem tűri jól az ajtón kopogtató embereket, tegyen ki egy táblát Halloween előtt, hogy ne kopogtassanak. Ha a kutyád elbizonytalanodik, megzavarodik, amikor tűzijátékot hall, sétáltasd a kutyát a nappali órákban, csukd be az ablakokat és húzd be a függönyöket, vagy kapcsold be a tévét, hogy segíts elnyomni a hangját. Hagyj játékokat azon a területen, ahol a kutyád nyugodt és biztonságban érzi magát.”

Fontos tisztában lenni azzal a ténnyel is, hogy statisztikailag nagyobb valószínűséggel harap meg a családod vagy egy ismerős kutyája egy otthonban. Érdemes ezért minden lehetséges óvintézkedést megtenni a balesetek megelőzése végett.    Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után