adóemelés national insurance

A legfrissebb értesülések szerint újabb adóemelés fog következni a szigetországban, méghozzá az NI (National Insurance) lesz az, ami emelkedik majd, a brit kormány ugyanis így tervezi fedezni a szociális ellátási reformjait.

adóemelés national insurance

A The Times értesülése szerint Sajid Javid két százalékos emelést szorgalmaz, mivel szerinte az egy százalékos emelkedésből származó 10 milliárd font nem lenne elegendő. A Daily Telegraph szerint a Pénzügyminisztérium 1,25 százalékos növekedést akar elérni, amely durván 25 millió embert érintene Nagy-Britanniában.

Cserébe a kormány a Telegraph értesülése szerint maximalizálná azt az összeget, amelyet egy személy szociális gondozási költségekre fordít élete során. Valószínűleg valahol 60 000 font és 80 000 font között állna meg ez az összeg. A hírek szerint ezzel kapcsolatban a hivatalos bejelentés már a jövő hét folyamán várható.

A National Insurance emelése várhatóan sok irányból kemény kritikát fog kapni, mivel valószínűleg aránytalanul sújtja majd a fiatalabb emberek millióit. Ez pedig elég egyértelműen megszegné a 2019 -es konzervatív választási kiáltvány adózási ígéretét.

Boris Johnson egyre nagyobb nyomással szembesült, hogy részleteket közöljön a szociális ellátási reformok terveiről, amelyekről azt mondta, készen vannak, amikor 2019 -ben az egyik beszédét tartotta a Downing Street-en. A 2019 -es választásokon a konzervatívok kiáltványukban ígéretet tettek arra, hogy nem emelik sem a jövedelemadót,  sem pedig az áfát és a national insurance-ot sem. Azonban az utóbbi helyzete kérdésessé válni látszik…

Arra a kérdésre, hogy nem lesz -e NI emelés, Kwasi Kwarteng miniszter júliusban a Sky News -nak ezt felelte: „Ez áll a kiáltványban, nem látom, hogyan növelhetnénk a national insurance-et. De az a helyzet, hogy a dolgok nagyon nagyot fordultak az elmúlt 18 hónapban, soha nem látott időket éltünk át, hatalmas összegeket költöttünk, amikről soha nem gondoltuk, hogy megtörténik, és a kancelláron és a pénzügyminisztériumon múlik majd, hogy miként dönt a költségvetést illetően. ”

Boris Johnson miniszterelnök, Rishi Sunak pénzügyminiszter és Sajid Javid egészségügyi miniszter a három kulcsfigura, akik főszerepet játszanak majd a döntés meghozatalában.     Forrás

Így emelkedett idén a minimálbér Nagy-Britanniában

Az új vezetéssel kapcsolatos jogszabályváltozások Nagy-Britanniában 2021-től

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után