london metró

Durván két hét múlva nyílik meg a londoni metró első bővítése ebben az évszázadban – erősítette meg a Transport for London pénteken.

london metró

Szeptember 20 -án, hétfőn indulnak majd először útjukra a metrószerelvények az új útvonalon Battersea felé a Northern line új ágán Kenningtonból, amely először köti össze a Battersea Erőművet a metróval.

Az 1,2 milliárd fontos projekt két új állomást is tartalmaz – a Battersea Power Station -t és a Nine Elms -t -, és a segítségével egy újabb kulturális és lakónegyed kerül 15 percen belüli távolságra a belvárostól.

A Londoni metróhálózat új megállókkal bővül, ráadásul heteken belül 1

Sadiq Khan polgármester ezt nyilatkozta: „A projekten dolgozó rengeteg ember hihetetlen erőfeszítései után fantasztikus, hogy elmondhatjuk, hogy már az utolsó simításoknál tartunk, ami az új metrómegállók megnyitását illeti. A Nine Elms és a Battersea Power Station két új megállója 80 éve az első új állomások a Northern line vonalán. Óriási mértékben javítani fogják az összeköttetést London többi részével, és jelentős szerepet játszanak majd a főváros kilábalásában a járványból azáltal, hogy több ezer új dolgozót és vállalkozást fognak segíteni.”

Battersea folyóparti felújításának egy része, ami Circus West Village néven ismert már most több mint 1500 embernek, valamint számos üzletnek és étteremnek ad otthont.

Simon Murphy, a Battersea Power Station Development Company vezérigazgatója ezt nyilatkozta: „A Northern line két új megállója rettentő fontos szerepet tölt majd be a környék életében, és rendkívül jelentős mérföldkő a Battersea erőmű felújítása kapcsán is.”

A Londoni metróhálózat új megállókkal bővül, ráadásul heteken belül 2

A két új metróállomás az egyes zónában lesz. A járatok Charing Cross -on keresztül közlekednek majd. Azoknak az utasoknak, akik a Northern line másik ágára szeretnének majd átjutni, Kenningtonban kell majd átszállniuk.

Kezdetben öt metró közlekedik majd óránként, csúcsidőben ez hatra emelkedik. Jövőre ez a szám megduplázódik, ami azt jelenti, hogy óránként 10 – 12 járat közlekedik majd.

Az 1,8 mérföldes alagútbővítmény az első a londoni metró vonalán a Jubilee line meghosszabbításának 1999-es megnyitása óta. Még 2015-ben Boris Johnson polgármestersége alatt kezdték el építeni, és eredetileg 2020 decemberében kellett volna átadni a szakaszt. Valószínűleg ez lesz a londoni metró egyetlen bővítése az elkövetkező 10 évben, mivel a Bakerloo line meghosszabbítását 2030 -ig eltolták a TfL finanszírozási problémái miatt.       Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után