Az új vezetéssel kapcsolatos jogszabályváltozások Nagy-Britanniában 2021-től 1

Most, hogy az Egyesült Királyság kilépett az Európai Unióból, sok törvény megváltozik. A legnagyobb változások egy része a Brexithez kapcsolódik, míg mások az ország egész területén a biztonság fokozása érdekében kerülnek bevezetésre.

Az új vezetéssel kapcsolatos jogszabályváltozások Nagy-Britanniában 2021-től 3

A Brexit megváltoztatja a nemzetközi utazást

Ha saját járművével közlekedik az ember az EU-ban, akkor szüksége lesz egy zöld kártyára, a vezetői engedélyre és egy GB-matricára a rendszámán – még akkor is, ha a rendszámán a GB jelzés alapból megtalálható. Zöld kártyája bizonyítja, hogy autója biztosított. Ezt rendszerint a biztosítójától szerezheti be. Ha egy bérelt vagy lízingelt autóról van szó, akkor VE103 nyomtatványt kell kitölteni, amely bizonyítja, hogy kivihető a jármű az Egyesült Királyságból. Bizonyos esetekben szükség lehet nemzetközi vezetői engedélyre.

Szigorúbb büntetések a mobiltelefon-használatért

Megszűnt egy kiskapu, amely azt jelentette, hogy az emberek megúszhatják a vezetés közbeni fényképezgetést vagy videózást. Tehát 2021-től 200 font pénzbírságot és hat pontot kap az, akit vezetés közben azon kapnak, hogy a telefonját nyomkodja. Ide értendő az is, ha végiglapozunk egy lejátszási listát, egy játékot játszunk vagy a közösségi médiát böngésszük. Sőt a büntetés akkor is  jár, ha a piros lámpánál állunk és a jármű nincs mozgásban.

Alacsony kibocsátású zónák

Az alacsony kibocsátású zónák a város olyan területei, amelyekre a belépéshez nagy károsanyag-kibocsátású járműveket használóknak fizetniük kell. Ezek általában magas szennyezettségű területeken találhatók. Néhány alacsony kibocsátású zónát 2020-ra terveztek, de a koronavírus miatt később kerülnek majd kijelölésre.

Ingyenesen léphet be a zónába, ha járműve:

  • Moped vagy motorkerékpár
  • Dízelmotoros jármű, minimum Euro 6
  • Benzines jármű, minimum Euro 4
  • Nulla kibocsátású jármű (elektromos vagy hidrogén)
  • Alacsony károsanyag-kibocsátású jármű
MOT

Az év elején a miniszterelnök meghirdette a MOT-ok meghosszabbítását. Ez azt jelentette, hogy ha valakinek az MOT március 31. és július 31. között esedékes, akkor hat hónapig nem kell MOT-t csináltatnia. Az utolsó dátum, amikor MOT meghosszabbításra kerülhetett, 2020. július 31. volt, tehát aki ebbe a kategóriába tartozik, gondoskodjon arról, hogy ebben a hónapban megcsinálja az MOT-t.

E10 üzemanyag

Az új, tisztább, E10 néven ismert üzemanyagot 2021-ben tervezik forgalomba hozni. Az üzemanyag célja a szén-dioxid kibocsátás csökkentése. Becslések szerint az E10 használata megegyezik azzal, mint ha 350 000 autó tűnne el az utakról.

Zöld rendszámtáblák nulla károsanyag-kibocsátású autóknak

Az elektromos vagy nulla kibocsátású gépjárművezetőknek zöld rendszámuk lesz. Ennek a célja a zöld járművek népszerűsítése lesz azáltal, hogy jobban láthatóak lesznek. Az ilyen rendszámú járművek olcsóbban parkolhatnak és ingyenesen léphetnek be az alacsony kibocsátású zónákba.         Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után