áram gáz energiaszolgáltató válság

Az Avro Energy és a Green is összeomlott, miközben az Egyesült Királyságban folytatódik a gáz- és áramválság. Az Ofgem, a brit energiaszabályozó a honlapján közölte, hogy a két cég szerdán beszüntette kereskedését.

áram gáz energiaszolgáltató válság

A Utility Point, a People’s Energy, a PFP Energy és a MoneyPlus Energy nevű cégek mind szintén ebben a hónapban omlottak össze az előző hetek folyamán. Az Avro és a Green cégeknek együtt több, mint 750 000 ügyfelük van. Az ügyfelek továbbra is igénybe vehetik a szolgáltatást, viszont az Ofgem új szolgáltatót fog kijelölni a fiókok átvételére.

„Az Ofgem azt tanácsolja, hogy ne váltson, hanem várja meg, amíg új szolgáltatót nevez ki Önnek” – írja az Avro a honlapján. “Ez segít megbizonyosodni arról, hogy az ügyfelek új szolgáltatóhoz történő átvitelének folyamata a lehető leginkább problémamentes az ügyfelek számára.”

A vállalkozások sokasága ment tönkre az emelkedő gázárak miatt, ami tovább emelte a villamos energia nagykereskedelmi árait. A villamosenergia -költségek rekordszintre emelkedtek az elmúlt hét folyamán, gyakorlatilag majdnem négyszeresére annak, amennyibe márciusban került.

Az árak többek közt olyan tényezők együttes hatására nőttek meg ilyen mértékben, mint a hideg tél és a forró nyár, az idei évben meglehetősen kevés szél, valamint karbantartási munkák és egy tűzeset miatti kapacitásvesztés.

Az energiaár fixált felső határa azt jelenti, hogy a jelenlegi nagykereskedelmi villamosenergia -árak mellett papíron minden egyes brit fogyasztó veszteséget termel a cégeknek. A nagy szolgáltatók át tudták ezt hidalni azzal, hogy előre rögzített áron vásárolnak áramot. De a kisebb cégeknek nincs meg az anyagi hátterük ehhez. Egyes források a hét elején azt mondták a Standardnak, hogy ezen a héten négy energiaszolgáltató cég is közel állt már az összeomláshoz. Az elemzők úgy vélik, hogy még idén télen 30 vállalat kerülhet veszélybe (egyes becslések szerint akár 40 is) Nagy-Britanniában.

A brit kormány eddig ellenállt a kisebb beszállítók megmentésére irányuló felkéréseknek, de most fontolgatja, hogy az energiaszolgáltatóknak kölcsönöket adjon az összeomlott szolgáltatóktól átvett új ügyfelek számához mérten.

Milliók számára emelkedik £139 – £1277-tal a villanyszámla Nagy-Britanniában

Mit tegyek, ha energiaszolgáltatóm megszűnik?

Összességében a nemrég összeomlott vállalatok a piac több mint 5 százalékát, azaz körülbelül 1,5 millió ügyfelet képviselnek. A jó hír az, hogy továbbra is lesz gáz és áram a lakásban, még akkor is, ha az energiaszolgáltató tönkremegy, mivel az Ofgem, az Egyesült Királyság gáz- és villamosenergia -szabályozója új szolgáltatóhoz helyez át. Ez általában néhány hetet vesz igénybe, de az energiaellátás ez idő alatt nem fog megszakadni.

Ezután csak meg kell várni, amíg az új szolgáltató felveszi velünk a kapcsolatot. Az Ofgem azt mondja, hogy ő dönti majd el, kinek ki lesz az új szolgáltatója, a részleteket a honlapján és a közösségi médiában közlik majd a licitfolyamatot követően, hogy a lehető legjobb ajánlatot szerezzék meg az ügyfeleknek. Amíg ez a folyamat zajlik, az ügyfeleknek azt tanácsolják, hogy ellenőrizzék aktuális egyenlegüket, töltsék le a számlákat (ha lehetséges), és készítsenek fényképet a mérőórájukról.      Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után