GP háziorvos csalás

Egy portsmouth -i GP -vel nemrég közölte a bíróság, hogy számíthat rá, hogy a rácsok mögött tölthet jó néhány évet, miután a férfi elismerte, hogy kevesebb, mint két hónap leforgása alatt durván 1,1 millió fontot lopott össze egy egészségügyi szervezettől.

GP háziorvos csalás

A 45 éves Rumi Chhapia-t azzal vádolják, hogy kíméletlenül kihasználta a Portsmouth Primary Care Alliance (PPCA) nevű egészségügyi szervezetet pénzügyi tekintetben, miután a kollégája megbetegedett, és hozzáférést adott neki a fontos üzleti számlákhoz – közölte az ügyészség az incidens kapcsán. Az orvos, akit csalással és sikkasztással vádoltak meg, szerdán jelent meg portsmouth -i bíróságon, ahol elismerte bűnösségét.

Lucy Linington, az ügyészségtől azt is elmondta a bíróságnak, hogy „a vádlott alig 41 nap alatt nem kevesebb, mint 1 133 704,50 fontot sikkasztott”, ami forintba átszámolva jelenleg durván 470 millió Ft-nak felel meg. Ebből az összegből azóta összesen 233 000 fontot fizetett vissza.

„A bűncselekmény idején, mivel a korábbi igazgató lebetegedett, ezért betegszabadságának idejére Chhapiának engedélyt és hozzáférést adott a PPCA üzleti fiókjaihoz” – tette hozzá Linington asszony.

Ms. Linington emellett azt is elárulta, hogy Dr. Chhapia, a Southsea -i Lennox Road South -ról ráadásul a PPCA kinevezett igazgatója is volt, amikor átutalta ezeket az összegeket a cég számlájáról a sajátjára. Ezek a tranzakciók 2020. augusztus 20. és szeptember 30. között történtek.

Linington kifejtette továbbá azt is, hogy a bűncselekmény kapcsán a„bizalommal való visszaélés” különösen „jelentősnek mondható”, már csak a vádlott cégen belül elfoglalt pozíciója és a szóban forgó pénzösszeg nagysága miatt is.

A PPCA csoport egyébként a Portsmouth -ban és környékén működő háziorvosi praxisok közös szervezete. A városban betöltött szerepe többek közt magában foglalta az NHS nyitvatartási idején kívüli háziorvosi szolgálat biztosítását is.

A háziorvos ellen, aki rózsaszín inget, nyakkendőt és szájmaszkot viselve jelent meg a vádlottak padján, október 22 -én hoznak majd ítéletet a Portsmouth -i Koronabíróságon, miután most közölték vele, hogy bűncselekményei túl súlyosak ahhoz, hogy az itteni bírák kezeljék az ügyét.   Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után